Najmeške, najpunije i najnežnije usne ikada... Uz pomoć ovih trikova

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2017-05-12 Pregleda: 811 Komentar: 0

Usne nikada nisu onakve kakvim bi ih mi želele, i stalno pribegavamo nekim trikovima kako bismo ih učinile lepšima, mekšima i većima. Ukoliko vašim usnama obezbedite vrhunsku negu i pažnju, sigurni smo da one neće ostati nezapažene. Pogledaje naše savete...

Balzam za usne

Razni balzami za usne su preplavili naše tržište. Od onih najskupljih, do hand-made za koje garantuju da su 100% prirodni. Ipak, prilikom kupovine balzama za usne, ono što je najvažnije jeste : što kraća lista sastojaka! Izbegavajte balzame koje sadrže parfeme i boje, već samo one koji se baziraju isključivo na hidrataciji i nezi. Nije bitno kako se osećate dok imate balzam – važno je šta on čini za vaše usne!

Budite pažljive sa lanolinom i pčelinjim voskom

Testirajte proizvode koji sadrže ove sastojke. Lanolin i pčelinji vosak mogu izazvati alergijske reakcije i ostaviti nešto što ne želite na usnama – a to je osip, peckanje, iritaciju ili oteklinu. Ako ste skloni alergiji i imate osetljivu kožu, negujte usne čistim vazelinom.

Redovan piling

Ne preterujte sa čestim pilingom. Jednom nedeljno je sasvim dovoljno! Pomešajte malo maslinovog ulja sa šećerom i nežno protraljajte usne. Ako želite da uradite piling a i da učinite da vaše usne izgledaju punije, tada pokušajte nežnu masažu usana uz pomoć četkice za zube.

Nemojte lizati svoje usne

Neke osobe imaju naviku da konstanto prelaze jezikom preko usana, pogotovo kada osete da su usne dodatno suve. Ovo ni slučajno nije preporučljivo, jer ćete ih na taj način dodatno isušiti.

Ljuta hrana i mentol?

Da, oni mogu učiniti da vaše usne privremeno izgledaju veće. Kapsaicin koji se nalazi u ljutim paprikama, kao i mentol, povećavaju cirkulaciju, i ukoliko naneste na usne nešto što ih ima u sastavu, vrlo je moguće da će vaše usne (makar privremeno) izgledati punije i crvenije.

 

 

Tagovi: lepe usne


Ostavite komentar

Verifikacija