Letnji trikovi za sjajan izgled

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2017-06-05 Pregleda: 125 Komentar: 0

Kada dođe leto, postajemo potpuno otkriveni i svaka sitnica na našem telu nam smeta jer je itekako vidljiva. Nema više sakrivanja pod odećom, uz makeup. Sva lepota kao i sve mane leti dolaze do izražaja! Mi vam otkrivamo nekoliko trikova, kako da olakšate sebi leto i kako da se uvek i u svakom momentu osećate super u svojoj koži!

Prirodno posvetljavanje kose

Ne mora svako posvetljavanje ili pramenovi nužno da rezultira oštećenom kosom (što ti sigurno ne treba tokom leta). Ukoliko želiš prirodne, vesele pramenčiće, pokušaj sa čajem od kamilice. Natopi kosu sa ovim čajem, i ostavi ga da deluje na tvojoj kosi. Ako si u mogućnosti sedi na sunce, i dozvoli da se kosa prirodno osuši. Ovaj proces će ti doneti one divne, prirodne pramenčiće koji nastanu nakon letovanja.

Negovanje plave kose

Svako ko ima plavu kosu, zna koliko ona mnogo nege zahteva tokom leta. Ona je dehidrirana i oštećena. Ipak, kako bi se smanjilo oštećenje od sunca i vode (slane ili hlorisane), uvek imaj malo maslinovog ulja pri ruci. Samo par kapi na kritične delove biće dovoljno da tvoju kosu hidriraju i zaštite.

Malo si se zanela sa sredstvom sa samopotamnjivanje?

Desi nam se, da požurimo i da čim dođu prvi vreli dani ponesemo neodoljivi preplanuli ten. A to je naravno moguće uz kreme za samopotamnjivanje. Ako se dogodi da to nanošenje nije bilo ravnomerno i da je to rezultiralo flekama po tvom telu, nemoj da brineš. Uradi piling sa sodom-bikarbonom i uspešno ćeš ukloniti sve flekice!

Crvenilo na bikini zoni nakon depiliranja?

Kome se to još nije dogodilo? Ali i za to postoji rešenje! Pokušajte sa kesicama zelenog čaja. Kesice zelenog čaja postavite na zone koje su iritirane i nakon samo desetak minuta, crvenilo će se smiriti.

Raščupana kosa?

Kosa zna biti veoma, veoma neposlušna leti. Pogotovo kada je često peremo i izlažemo štetnim uticajima. Ono što može spasiti tvoju kosu, učiniti je glatkom i sjajnom je svakako i kokosovo ulje. Nemoj podcenjivati njegovu moć!

Mekane pete?

Kada se skinemo u papuče i sandale, sve mane naših stopala dolaze do izražaja. Potreban je uraditi jedan detaljan pedikir kako bismo se rešili ogrubele i suve kože koja se nakupila tokom zime. Pokušaj sa kuvanim krompirom! Maska od kuvanog kromipira može učiniti čuda za tvoja stopala!

Malo si preterala sa sunčanjem?

Bio je divan dan, i provela si na suncu više nego što je trebalo, a tvoja koža sada ispašta? Pokušaj stari recept naših baka - nanesi jogurt na delove kože koji su izgoreli i osetićeš trenutno olakšanje, dok će tvoje crvenilo postati sve manje.

Tagovi: letnji trikovi


Ostavite komentar

Verifikacija