Greške pri pranju kose koje nesvesno činimo

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2017-06-06 Pregleda: 370 Komentar: 0

Lepa kosa je zdrava kosa. Ono što definitivno utiče na zdravlje naše kose jeste i način na koji je peremo i tretiramo. Ponekad, misleći da radimo najbolje što možemo, mi u stvari radimo upravo suprotno – oštećujemo svoju kosu! Pogledajte koje su to najčešće greške:

Odlaganje pranja kose što više možemo

Negde podsvesno imamo usađenu tu teoriju da nije dobro prečesto prati kosu, pa pranje kose odlažemo dokle god možemo. Ipak, da li je to u redu? Kosu operite kada god osetite da je to potrebno! Leti će to sigurno biti češće, čak i jednom dnevno, dok će zimi to biti 2-3 puta nedeljno. Nije bitno koliko je često perete, već sa čime je perete!

Svako pranje – upotreba šampona

Ukoliko se leti tuširate i perete kosu svaki dan, verujte, kosu nije nužno šamponirati svaki put! Dovoljno je da pod mlazom mlake vode samo isperete. Ukoliko svakodnevno koristite šampon prilikom pranja kose, vrlo je verovatno da će to dovesti do isušivanja temena.

Trljanje prilikom pranja kose

Nema potrebe da trljate kosu i glavu kao da ste upravo izašli iz rudnika pa ste toliko prljavi! Pokušajte da nežnim, kružnim pokretima naprosto umasirate šampon i preparat. Ovo će sprečiti da vam se kosa lomi i puca.

Vrela voda

Ništa ne prija kao vreo tuš, ali kada su kosa i koža u pitanju, oni to baš i ne vole toliko. Pokušajte da kosu perete mlakom vodom, a za ispiranje (ako možete) slobodono koristite i potpuno hladnu vodu.

Stalno menjanje šampona

Taman kada potrošite jednu bočicu šampona, poželite da isprobate neki novi? Nemojte to raditi. U redu, šampon možete povremeno menjati, ali kada nađete neki koji vam baš odgovara, držite ga se barem tri meseca!

<img alt="" data-cke-saved-src="http://glambox.rs/image/data/pavblog/jun 2017/pranje-kose.jpg" src="http://glambox.rs/image/data/pavblog/jun 2017/pranje-kose.jpg" style="width: 500px; height: 284px;

Preterujete sa količinom šampona

Nema potrebe da koristite previše šampona. Uzmite manju količinu, lako ćete posle dodati još. Kosa ne bi trebalo da se ukruti od pene, dovoljno je da oko temena šampon lepo zapeni, a on će se već preneti na ostatak kose prilikom pranja.

Ne češljajte mokru kosu!

Češljanjem mokre kose prouzrokovaćete njeno oštećenje. Prosušite je malo, pa tek onda pokušajte da je raščešjate.

Tagovi: pranje kose


Ostavite komentar

Verifikacija