Saveti za lakše preživljavanje letnjih beauty nevolja

Napisao: blogs Objavljeno u: Lepota i zdravlje Postavljeno: 2017-06-13 Pregleda: 459 Komentar: 0

Ah to leto, koje smo svi dugo čekali! Mnogima omiljeno godišnje doba, vreme za uživanje, plažu  i druženje. Ipak, neke sitnice mogu da pokvare čitav utisak, pa čak i da nerviraju. Evo kako da najlakše prevaziđete te problemčiće!

Sitan pesak

Obožavaš plažu, ili te prosto iritita taj sitan pesak koji se stalno lepi za kožu i stvara osećaj neprijatnosti? Imamo super-rešenje! Na plažu sa sobom ponesi pakovanje bebi-pudera. Kada poželiš da se otarasiš tog peska, samo nanesi bebi puder na kožu i pesak će bukvalno sam spasti!

 

Krema za samopotamnjivanje i fleke? 

Ma koliko proces samopotamnjivanja delovao trajno, sve flekice i nepravilnosti možeš ukloniti ako uradiš sledeće: napravi „pastu“ od sode-bikarbone i vode, i nanesi je na mesto koje je problematično. Malo protrljaj i sve će nestati!

 

Sušenje kose?

Sušenje kose fenom je prosto noćna mora kada je leto. Ma koliko kosa bila suva, ona će se zalepiti za vrat i ramena (jer se svi oznojimo prilikom duvanja toplog vazduha fena). I za to postoji trik! Pre sušenja kose, nanesite dezodorans na delove tela koji ti se znoje prilikom sušenja kose, i kosa se više neće lepiti.

 

Suvi šampon – premisa lepe kose leti

Letnje noći mogu biti veoma tople i nesnosne. Kosa može izgledati veoma neuredno nakon vrele noći. Da bi ovo sprečila, pokušaj da pre spavanja naneseš malo šampona za suvo pranje kose. On će tokom noći upit svu masnoći i vlagu koja će nastati na tvojoj glavi, a kosa će ti izgledati sjajno nakon buđenja!

 

Mrlje na odeći?

Ma koliko dezodoransa koristila, vrlo je verovatno da će ti se na odeći stvoriti flekice od znoja, koje mogu i da požute. Pre nego što tu odeću baciš na pranje, sipaj na flekice limunov sok. Na taj način, mrlje će zagarantovano nestati!

 

Tagovi: letnja lepota


Ostavite komentar

Verifikacija