Kozmetički proizvodi koje većina koristi na pogrešan način

Napisao: blogs Objavljeno u: Postavljeno: 2017-07-10 Pregleda: 579 Komentar: 0

Ponekad je u pitanju nedovoljna informisanost, ili naše pogrešno razumevanje namene određenih kozmetičkih proizvoda. Ono što je sigurno, da neke proizvode koristimo onako kako nama odgovara, dok za neke baš i nismo sigurno kako bi trebalo pa improvizujemo. Mi vam otkrivamo neke najčešće zablude kada je upotreba kozmetičkih proizvoda u pitanju.

Korišćenje CC kreme kao osnove

CC kreme su korektivne kreme koje se nanose na očišćeno lice pre nanošenja podloge.  CC krema nije osnova, ali je sloj proizvoda koji će hidrirati kožu. Prema tome, sa CC kremom može započeti makeup rutina.

Beauty blender – kupili ste ga jer vam se dopada boja i oblik?

Beauty blenderi su svakako jedni od simpatičnijih makeup proizvoda i žene ga masovno kupuju jer je „baš sladak“, „super boje“, „super oblika“. Ipak, ovo ni u kom slučaju ne bi trebalo da bude kriterijum prilikom kupovine ovog proizvoda. Beauty blenderi su različite boje, jer im je namena za različita. Boja nije tu da se uklopi u vaš neseser, već da vam da do znanja koji proizvod možete nanositi sa tim beauty blenderom.  Na primer, crni beauty blender je za nanošenje težih proizvoda kao što je na primer krema za samopotamnjivanje.

Ukosnice

Nakon ove slike, shvatićete da čitav život ukosnice stavljate u stvari naopako. Da, priznajemo i mi vam se možemo pridružiti J

Protresate lak za nokte pre lakiranja?

Ovo je nekako normalna pojava. Uzmemo bočicu malo je protresemo, potom je otvorimo i počnemo nanositi proizvod... Ipak, to ne bi trebalo raditi, jer se na ovaj način stvaraju mehurići u laku, koji utiču na lep finiš vašeg laka za nokte.

Perete lice odmah nakon uklanjanja peel-off maske?

Peel-off maske ne bi trebalo uklanjati sa vodom, već naprotiv – eventualan ostatak proizvoda protrljajte na lice i vrat. Ovo vam može samo učiniti dobro, jer će se koža dodatno hidrirati ostatkom proizvoda. 

 

Tagovi: makeup greške


Ostavite komentar

Verifikacija