MakeUp za 5 minuta

Napisao: blogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2014-10-10 Pregleda: 951 Komentar: 0

Nakon što postanu majke, mnoge žene imaju sve manje vremena za šminkanje - bilo da se radi o šminkanju pre odlaska na posao, roditeljski sastanak ili u grad sa drugaricama. Ni jedna žena ne želi da izgleda zapušteno, ali jednostavno slobodnog vremena je sve manje, a obaveza sve više. Zato, moje dame šminku u ruke, merite vreme i našminkajte se za 5 minuta.

 

Prva minuta:

Tečna podloga ili tonirana krema je prvi savršeni korak u ovom kratkom i efektnom nanošenju šminke. Nanesite dve kapi ove tečne podloge/tonirane kreme na široku četku za šminkanje, namažite svoje lice i ono će dobiti potpuno novi izgled. Primetićete da je vaša koža sjajnija i lepša. Ovakav tip kreme najčešće sadrži i vitamine koji hrane vašu kožu (kao što je vitamin C), a neke od njih imaju i zaštitni faktor i čuvaju kožu od štetnog sunčevog zračenja.

Druga minuta:

Uzmite multifunkcionalni kameni puder, nanesite na četku i pređite sa njom preko jagodičnih kostiju na obrazima. Ovaj puder vam dozvoljava da budete majstor šminkanja iako to možda niste. Sa ovom vrstom pudera ne morate biti savršeno precizne pri nanošenju ,a dobićete isti efekat kao da ste stavile umenilo.

 

Treća minuta:

Da biste istakle oči, nanesite dosta crne maskare na trepavice, uzmite olovku za obrve i blago ih obojite a zatim bezbojnom maskarom pređite preko obrva da biste učvrstili boju.

Četvrta minuta:

Na usne nanesite sjaj koji vam tog dana odgovara. Da biste dobili prirodan izgled koristite neutralne boje, ali uz ovakvu šminku slobodno možete da koristite crveni karmin ili sjaj za usne.

Peta minuta: 

Pregledajte u ogledalu vaše lice, da li vam se dopada makeup za 5 minuta? Udahnite duboko i zakoračite u novi dan zadovoljne svojim izgledom.Ostavite komentar

Verifikacija