Kako zaštiti kožu od sunca – najpraktičniji saveti

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2017-07-10 Pregleda: 347 Komentar: 0

Preplanuli ten je nešto što se nosi svakog leta, i sve dame vole kada dobiju tu lepu, preplanulu boju. Ipak, sa dobijanjem ovih nijansi stižu i rizici, jer sunčevi zraci su iz godine u godinu sve štetniji, pa je vrlo teško izbalansirati između – biti zdrava i lepa. Ovo su neki od saveta koji će vam pomoći da se u isto vreme zaštitite ali i da dobijete tu savršenu bojicu.

Namažite se kremom pre nego što obučete odeću

Velika većina nas naprosto napusti svoj krov nad glavom a da krema za sunčanje završi u torbici i sa mazanjem počinjemo tek na plaži. Ipak, bilo bi dobro da pre izlaska obavite mazanje, i to iz više razloga. Mazanje kod kuće je uvek detaljnije nego kada to radimo na plaži, a na ovaj način, našoj koži dajemo i dovoljno vremena da upije proizvod te će njegovo dejstvo stupiti na snagu odmah. Osim toga, skoro svi proizvođači krema za sunčanje napominju da se krema nanosi pola sata pre izlaganja suncu.

Neka krema za sunčanje uradi dupli posao

Ponekad je bolje izdvojiti malo više novca, ali obratiti pažnju kakvu kremu kupujemo. Na primer, ukoliko ste alergični na sunce, tada vodite računa da kupite kremu koja će vas ne samo zaštiti od sunca, već će sprečiti i izbijanje alergije. Ukoliko imate masno i problematično lice, i za ovakvu kožu postoje specijalne kreme za sunčanje. Dobro razmotrite šta vam je sve potrebno i odaberite kremu sa kojom ćete se osećati prijatno.

Borite se protiv štetnosti i „iznutra“ kao i spolja

Već je naučno dokazano da ishranom možemo uticati na stanje naše kože prilikom izglaganja suncu. Ukoliko planirate godišnji odmor, bilo bi dobro da mesec dana pre, počnete razmišljati o tome šta možete učiniti da vam posle bude lakše. Počnite u ishranu da ubacujete hranu bogatu beta karotenom, ili naprosto u apoteci potražite suplemente sa ovim sastavom. Ovo će vam pomoći da koža stekne otpornost (što ne znači da možete izbeći kremanje) i dobićete lepšu nijansu nakon sunčanja.

Tagovi: sunčanje


Ostavite komentar

Verifikacija