Brazilke otkrivaju – tajne predivne kose

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2017-07-10 Pregleda: 1052 Komentar: 0

Opšte je poznato da žene u Brazilu imaju predivnu kosu. Dužina, bujnost i sjaj je ono čime se ponose i ša ih krasi. Na osnovu ankete, otkrilo se šta je to što one rade sa kosom što žene sa drugih kontinenata čini ljubomornim. Neke tajne vam otkrivamo, slobodno ih iskoristite!

Nega od malih nogu

Brazilkama je nega kose poseban kult, i one tome pridaju značaj još od malih nogu. Devojčice su vaspitavane tako da je kosa jedan od najvažnijih aspekata njihove lepote, te ih majke već od pete, šeste godine vode u frizerske salone. Ono što su otkrile, jeste da maske za kosu koriste već od malih nogu i to veoma često. Neke su izjavile da nakon svakog pranja kose, nanose masku, a nije strano da se ovi preparati koriste i od strane devojčica.

Prirodno ispravljanje i kose

Ovo je možda malo teži način, ali osim što na ovaj način kosa bude lepa, sjajna i ravna, ona se u isto vreme i „štedi“ od peglanja, feniranja i drugih izvora visoke toplote. Naime, Brazilke nakon sušenja kose (prirodnim putem), obmotavaju kosu oko glave i pričvršćuju je ukosnicama. Potom je prekriju maramom i zavežu. Nakon spavanja, i razmotavanja, njihova kosa ostaje savršeno ravna i glatka. Nikada se ne bude raščupane, jer češljanje raščupane kose dovodi do njenog oštećenja.

Šišanje kose u odnosu na mesečeve mene

Možda je sujeverje, ali što ne isprobati? Mesec utiče na mnogo toga na našoj planeti, možda i na šišanje? Svaka mesečeva mena predstavlja nešto:

-          mlad mesec: ojačavanje vlasi

-          polumesec: ubrzava rast i povećava sjaj

-          pun mesec: više volumena

-          drugi polumesec: smiruje nemirnu i raščupanu kosu

Boja i tretman

Brazilke veruju da svakoj boji kose odgovara ono što ima tu boju. Naravno, govorimo o prirodnim nijansama. I baš zbog toga, one obožavaju da koriste tretmane čokoladom (znamo da su u većini brinete). Za čokoladnu masku vam je potrebno: 1 prepuna kašika kukuruznog skroba, 1 prepuna kašika vašeg omiljenog balzama ili maske, 1 kafena kašika kakaoa, ½ kašičice glicerina, 1 kašičica ulja brazilskog oraha.  Sve pomešajte i ostavite na kosi da odstoji 30 minuta. Potom isperite hladnom vodom.

Uklanjanje rascvetalih krajeva svećom

Ovo je tehnika koja je nastala u Brazilu, i koja čini da kosa ima onaj savršeni svileni sjaj bez rascvetalih krajeva koji štrče. Ipak, za ovu tehniku nismo sigurni da bi vredelo eksperimentisati, jer su najbolji stručnjaci upravo na drugom kontinentu. Ipak, ako vas prilika jednom odvede u Brazil, isprobajte, što da ne?

Tagovi: brazilska kosa


Ostavite komentar

Verifikacija