Kovrdžava kosa – uživaj u njoj uz ove savete

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2017-08-10 Pregleda: 2329 Komentar: 0

Kovrdžava kosa je tako zabavna! Iako, veliki broj žena sa kovrdžavom kosom uporno pokušava da je ispravi, mi mislimo da je to nepotrebno! Kovrdžava kosa je ono što te čini posebnom, veselom i razigranom. Možda zahteva dodatnu negu i vreme, ali svakako se isplati. Pogledaj naše savete kako da ti kovrdžava kosa uvek izgleda savršeno:

Pravilno nanošenje balzama

Kada imaš kovrdžavu kosu, tada bi trebalo da balzam nanosiš na sledeći način: dobro ocedi višak vode sa kose (znamo da je to malo komplikovanije, jer ti je kosa sigurno gusta), a potom balzam nanesi tako što ćeš krenuti da „gnječiš“ kosu dok ti je balzam na dlanovima. Postupak izgleda kao ceđenje kose, samo što je u ovom slučaju balzam taj koji nanosiš. Potom, obavezno rastresi kosu prstima i lagano je raščešljaj prstima. Na ovaj način, balzam će dopreti u sve nivoe tvoje divne, kovrdžave kose.

Definisanje kovrdža

Često kovrdžava kosa nema onu lepu definiciju kovrdža... Tu nastupaš ti, sa tehnikom uvrtanja. Ovo obavezno radi dok je kosa vlažna. Prstima uhvati pramen po pramen i uvijaj ga tako da se formiraju kovrdže. Idealno bi bilo kada bi pre ovoga na kosu nanela neki od proizvoda sa anti-frizz efektom. Na ovaj način pobrinućeš se da ti je svaka kovrdža baš tamo gde želiš.

 

 

Sledeći korak u definisanju kovrdža jeste tzv. „gužvanje“ kose. Kosu uzmi u dlanove od dole, i gnječi je, podižući je. Na ovaj način ćeš razdvojiti svoje prirodne kovrdže.

Brisanje kose mikrofiber peškirom

Za dame sa kovrdžavom kosom, jedan dobar peškir, od mikrofibera je nešto o čemu moraju razmisliti. Ovaj peškir neće učiniti da ti kosa kasnije štrči i da bude neukroćena.

Difuser za fen za kosu

Za kovrdžavu kosu postoje posebni fenovi, koji u svom setu imaju i tzv. difuzer. Uz pomoć difuzera, kosa se neće razleteti, već će čak i prilikom sušenja ostati tamo gde bi trebalo.

Spavanje sa punđom

Kako bi kovrdže ostale definisane, bilo bi dobro da spavaš sa visokom punđom. Veoma je jednostavno, umotaj kosu visoko na potiljku i zaveži je tako da te ne steže. Na ovaj način, ujutru te čekaju savršeno definisane kovrdže.

​​

Izvor:www.popsugar.com

Tagovi: kovrdžava kosa


Ostavite komentar

Verifikacija