Najbolje namirnice koje mogu spasiti tvoju kožu od sunca!

Napisao: blogs Objavljeno u: Lepota i zdravlje Postavljeno: 2017-08-10 Pregleda: 146 Komentar: 0

Kada dođe leto, većinu dana provodimo napolju. Ma koliko nas privlačio divan, vreo sunčan dan, ipak bi trebalo malo više vremena da posvetimo našem zdravlju i tome kako će se naše uživanje odraziti na kožu. Posebna priča je kada smo na letovanju, tada glavni cilj i jeste – biti što više na suncu. Pogledajte koje su to namirnice uz pomoću kojih možeš prevazići oštećenja kože tokom leta...

Tamno voće

Tamno voće kao što su kupine, borovnice, šljive i višnje, odlične su u odbrani od štetnih efekata sunčevih zraka. Ovo voće sadrži veliku količin atioksidanata, i biće pravi spas. Naravno, ne bi bilo loše da sa upotrebom ovih namirnica počnete neko vreme pre samog izlaganja sunca. Znači, čim ih vidite na pijaci – zgrabite ih!

Tamno povrće

U ovu grupu spadaju: patlidžan (sa ljuskom), tamni pasulj, crvene paprike i paradajz. Osim velike količine aktioksidansa koje sadrži, ovo povrće je i bogato C vitaminom, što je posebno zdravo kada se organizam izlaže naporu kao što je boravak na sunčevim zracima.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je veoma blagotvorno kada je nega kože u pitanju. Naravno, ni slučajno se ne preporučuje kao zamena sredstvu za sunčanje, ali kao nega nakon sunčanja može da bude savršeno. Dodajte malo maslinovog ulja u svoj losion za telo i primetićete razliku. Koža će biti dodatno hidrirana, a bore će biti manje vidljive.

Koštunjavo voće

To vam sigurno neće pasti teško. Navalite na bademe, lešnike, orahe, brazilske orahe i sl. Ipak, pripazite na količinu, dnevna doza ove namirnice je svakako jedna šaka (do 50g) ne više!

Koštunjavo voće ojačava ćelijske membrane i na taj način utiče na elastičnost i čvrstoću kože. Osim toga, u njemu se nalaze dobre masnoće koje će definitivno popraviti izgled vaše kože i hidrirati je „iznutra“.

Napitci

Ono što bi tokom leta trebalo da pijete jesu: zeleni čaj, grčk jogurt u kafa. Sve ovo itekako utiče na hidrataciju i očivanje vaše kože. Ono što bi trebalo je zapamtiti jeste svakako umerenost, ali doslednost.

Lepu kožu vam želimo!

Tagovi: koža leti


Ostavite komentar

Verifikacija