Da li si spremna da postaneš plavuša?

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2017-09-12 Pregleda: 279 Komentar: 0

Bilo da je već imaš, ili ne, ne možeš osporiti da nekim ženama plava kosa naprosto fantastično pristaje. Sve žene su barem jednom poželele tu nežnu, platinastu boju, i zapitale se – kako bi im to stajalo. Naravno, ako već nisi pokušala, evo nešto što bi trebalo da znaš pre nego što odlučiš da zaploviš u vode plavuša...

Da li se plava kosa slaže uz boju tvojih očiju i ten?

Najjednostavniji odgovor možeš dobiti ukoliko pogledaš fotografije iz svog detinjstva. Da li ti je kosa u detinjstvu bila svetla? Ukoliko jeste, na dobrom si putu da možeš postati plavuša, jer u sebi definitivno imaš svetlih gena. Ipak, ako si od rođenja crnka, sa tamnim tenom, ovde bi trebalo da se zamisliš i možda preispitaš – kako ćeš izgledati sa plavom kosom...

Da li si spremna da izdvojiš više novca i vremena kada je nega kose u pitanju?

Plava kosa možda jeste predivna, ali jedno je sigurno – ona zahteva dosta više vremena i novca nego bilo koja druga nijansa (možda da izuzmemo crvenu?). Plava farba oštećuje kosu malo više od ostalih boja, ispira se brže, dobija žućkaste nijanse a i kosa se mora redovnije šišati. Ako si spremna da uložiš dodatni napor kako bi bila plavuša, onda navali!

Da li ti je kosa zdrava?

Ukoliko ti je kosa oštećena, ne bismo ti preporučili da razmišljaš o tome da postaneš plavuša. Prelazak na plave nijanse će kosu oštetiti dodatno, oduzeti joj sjaj i elastičnost. Prema tome, preduslov za ove tretmane jeste da ovog momenta imaš lepu i zdravu kosu.

Da li si spremna da se odrekneš pegle i uvijača za kosu?

Razmotri kakvu frizuru želiš, a ako tvoj stajling podrazumeva često korišćenje aparata za oblikovanje kose, možda bi trebalo da se preispitaš da li je plava kosa ono što želiš? Plava kosa je sklonija oštećenjima, te bi u slučaju da pređeš u plavuše, obavezno trebala da se odrekneš stajlera. Osim u specijalnim prilikama, naravno.

Da li je potpuno biti plavuša previše za tebe?

Ako si malo plašljiva i ne voliš ekstremne preobražaje, uvek je tu ombre, sombre, balayage i slične tehnike sa kojima možeš postepeno posvetliti kosu kako bi videla da li ti ovi tonovi pristaju.

Tagovi: plavuša


Ostavite komentar

Verifikacija