Izbeljivanje zuba – mitovi

Napisao: blogs Objavljeno u: Lepota i zdravlje Postavljeno: 2017-09-12 Pregleda: 301 Komentar: 0

Nema ništa lepše od širokog, zdravog osmeha ispod kog se naziru savršeno zdravi i beli zubi. Tržište su preplavili proizvodi za izbeljivanje zuba, ipak, mnogi kao da se plaše da ih koriste. Otkrivamo ti mitove i istine kada je izbeljivanje zuba u pitanju:

Izbeljivanje zuba će uništiti gleđ

Mnoge studije dokazuju da tretmani za izbeljivanje zuba ne uništavaju ili oštećuju gleđ ukoliko se koriste po uputstvima koja se dobijaju uz njih. Najsigurniji način da izbelite svoje zube jeste da se pustite u ruke profesionalaca koji osim što znaju kako da izvedu tretman, već i preparati koje koriste su sigurno provereni i efikasni.

Trljanjem voćki od zube se mogu ukloniti naslage

Jagode, limun, ljuska od banane... da, znamo za te ideje. Ovo ne samo da neće uraditi posao, već može ozbiljno da ošteti vaše zube. Kiselina koja se nalazi u voću omekšava gleđ, te ne samo da ne bi trebalo voće koristiti kao izbeljivač, već bi trebalo izbegavati i pranje zuba par sati nakon konzumiranja voćki – omekšanu gleđ lako možete oštetetiti pranjem i pastom.

Jednom izbeljeni – zubi će uvek ostati beli

Na žalost, ovo nije tačno. Koliko dugo će zubi ostati beli zavisi od vaših navika kao i od samog sastava vaše pljuvačke. Ukolio ste pušač, konzumirate cigarete, čaj i ne perete zube redovno, vrlo brzo će vam biti potreban novi tretman izebeljivanja.

Aktivni ugalj je odlično sredstvo za izbeljivanje zuba

Možda je aktivni ugalj kao izbeljivač zuba preplavio vaš Instagram, ali ipak bi trebalo da se držimo nauke. Trenutno ne postoji ni jedan naučni dokaz da aktivni ugalj utiče na izbeljivanje zuba. Ipak bi trebalo, da se na kraju pridržavate već poznatih profesinalnih tretmana.

Tagovi: beli zubi


Ostavite komentar

Verifikacija