Botoks za kosu – sve popularniji tretman

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2017-10-10 Pregleda: 589 Komentar: 0

Hajde da malo razbijemo neke mitove i istine kada je u pitanju taj toliko popularni botoks kose. Za botoks lica smo svi čuli, ali botoks kose nekako ostaje neistraženo područje prepuno mitova. Da li su vam već u nekom salonu nudili ovu uslugu ili ste je možda isprobali na sospstvenoj kosi? Pa da krenemo...

Šta je botoks za kosu?

Botoks za kosu je svakako revolucionarni tretman. On deluje zahvaljujući njegovom sastavu kojeg čine aktivni molekuli koji regenerišu koren kose. On sadrži mnogo zdravih sastojaka kao što su antioksidansi, kolagen, proteini, i vitamini. Štiti vašu kosu od iznutra ka spolja.

Za sada, ovaj tretman je dostupan samo u frizerskim salonima. Ipak, pošto svaki dan dobija na popularnosti, pitanje je samo dana kada će ga adaptirati za kućnu upotrebu. Ukoliko imate suvu ili oštećenu kosu, ovo može biti odlično rešenje koje tražite. Takođe, botoks može biti odličan i za one koji imaju suvu kosu prirodno, rascvetale krajeve ili čak perut.

Koje su to koristi od botoks tretmana?

Koristi mogu biti razne, a neke od njih su:

-          Korišćenjem ovog tretmana, postiže se sveukpno bolje zdravlje kose. Ne samo da je hidrira, ovaj tretman je čini i čvršćom. Botoks takođe podstiče i bolji rast nove kose. Više ne morate da se brinete oko ispucalih krajeva. Ovaj tretman je vrlo sličan keratinskom tretmanu, i nema opasne hemikalije koje mogu da oštete vaše teme.

-          Botoks za kosu će ukloniti „frizz“ efekat, a kosa će postati glatka i sjajna.

-          Procedura botoks inekcija na teme se primenjuje i kod slučajeva kao što je psorijaza.

Da li postoje negativni efekti botoksa za kosu?

Za sada efekti nisu dokazani, ali svakako da pre odluke da uradite ovako nešto, uz pravilnu konsultaciju sa stručnjacima, bićete sigurni da ništa loše ne može da se dogodi.

Kako se nanosi botoks?

Proces nanošenja botoksa je veoma sličan farbanju kose. Procedura nije bolna.

Šta je ono zbog čega je botoks tretman nešto što samo retki koriste?

Prvenstveno, razlog zbog kog ovaj tretman nije toliko učestao je njegova cena. Ipak, ukoliko imete mogućnosti, ne bi bilo loše da razmislite o ovom tretmanu.

 

Tagovi: botoks za kosu


Ostavite komentar

Verifikacija