Bebi puder – zašto bi trebalo da ga imaš?

Napisao: blogs Objavljeno u: Lepota i zdravlje Postavljeno: 2017-10-12 Pregleda: 666 Komentar: 0

Iako smo mi pobornici vrhunskih kozmetičkih preparata, ne možemo osporiti korisnu upotrebu nečega što je nadasve jednostavno kao što je puder za bebe. Mislili ste da ovaj proizvod kupuju samo mame koje imaju bebe? Varate se! Pogledajte kako da ga koristite i šta će vam on olakšati u svakodnevnoj beauty rutini.

Upotreba kao suvi šampon

Kada vam u vašoj kozmetičkoj kolekciji ponestane šampona za suvo pranje kose, tu može da nastupi bebi-puder.  Puder će upiti višak masnoće i kosi pružiti lepršavost. Ipak, valja pripaziti, količina bi trebalo da bude minimalna, i obavezno pre nanošenja na teme sipajte puder na dlanove kako biste otklonili eventualni višak proizvoda.

Za duže trajanje ruža za usne

I ruž koji se brzo skida može biti trajniji sa bebi-puderom. Uzmite papirnu maramicu i uz pomoću četke za puder na nju nanesite sasvim malu količinu bebi-pudera. Potom, prislonite našminkane usne na nju i lagano „utapkajte“. Na ovaj način, puder će „zatvoriti“ proizvod  na vašim usnama i on će trajati duže, a otklonićete i višak sjaja i masnoće.

Za veći volumen trepavica

Ovoga se sigurno niste setili! Nakon što nanesete pri sloj maskare i dok je on još uvek vlažan, uz pomoć tupfera ili mekane četkice nanesite malo bebi-pudera na trepavice. Ostavite da se puder zalepi i osuši, a potom nanesite novi sloj koji će „zamaskirati“ eventualne bele tragove od pudera. Puder će dati volumen vašim trepavicama, jer će ih učiniti da izlgedaju deblje.

Za udobniju obuću

Ovo je primarno kada pričamo o baletankama ili o cipelama koje nosite na bosu nogu. Kako biste sprečili neprijatne mirise, i učinili da vam se obuća ne lepi za bosu nogu, a noga manje znoji, obavezno pre obuvanja ove vrste obuće nanesite malo bebi-pudera na stopala. Na ovaj način ćete se osećati sigurno gde god da odete, a još važnije, gde god da se izujete.

Bezbolnija depilacija

Pre depilacije voskom, nanesite malo bebi-pudera na područje koje depilirate. Na ovaj način, sprečićete da se vosak zalepi za kožu na kojoj nema dlačica, već će samo uhvatiti dlačice. Nakon povlačenja voska, osetićete da je bol znatno manja, jer vosak čupa samo dlačice, a ne i kožu za koju bi se inače zalepio.

Pomoć kod treninga

Ako volite fizičku aktivnost i svakodnevno je upražnjavate, ojedi od trenja i znoja mogu biti problem. Njih ćete uspešno sprečiti ukoliko nanesete manju količinu bebi-pudera na prevoje na telu. Naravno, nakon treninga sledi obavezno tuširanje.

I da, bebi-puder bi trebalo da imate u svojoj beauty kolekciji!Ostavite komentar

Verifikacija