Vazelin – nužan u beauty rutini svake žene

Napisao: blogs Objavljeno u: Lepota i zdravlje Postavljeno: 2017-11-13 Pregleda: 498 Komentar: 0

Kada kažemo vazelin, on nas baš i ne asocira na lepotu i stil, ali njegove mogućnosti se konstantno potcenjuju. Vazelin kao jeftin i neutralan proizvod bi trebalo da se nalazi u svakoj kućnoj kolekciji. Pogledajte o čemu se radi, i razmislite o tome da ga uvek imate pri ruci.

Da parfem duže traje

Pre nego što nanesete svoj omiljeni parfem, namažite deo kože na koju nanosite parfem sa vazelinom. Sačekajte par minuta da upije i potom stavite parfem. Na ovaj način će vam parfem trajati mnogo duže.

Duže trepavice

Vazelin je veoma dobar i kada su u pitanju trepavice. Pokušajte da u svakodnevnu rutinu uvedete i to, da uveče pre spavanja naneste vazelin na trepavice. Za ovo vam može koristiti stara četkica od maskare (koju ćete prethodno dobro oprati). Važno je napomenuti i da bi vazelin trebalo nanositi isključivo na čiste trepavice, ondnosno nakon uklanjanja šminke.

Iskoristite šminku do kraja

Kada vam ostane samo nekoliko mrvica vašeg omiljenog karmina, njega možete potrošiti tako što ćete preostale komadiće pomešati sa malo vazelina i iskoristiti!

Prva pomoć kod ispucalih usana

Usne su vam u užasnom stanju a nemate balzam za usne? Pokušajte da uveče, pre spavanja, uradite piling usana i naneste tanki sloj vazelina na njih. Garantujemo da ujutru neće moći prepoznati svoje usne!

Spas nakon depilacije

Da li znate da vazelin uspešno smanjuje iritiaciju i crvenilo koje nastaje nakon depilacije? Namažite vazelinom crvena područja i crvenilo će veoma brzo nestati.

Pomoć kod ispucalih peta

Kako biste imali divna i mekana stopala, sve što je potrebno jeste da uveče, pre spavanja nanesete deblji sloj vazelina na stopala i da obučete pamučne čarape preko. Ujutru će vaša stopala biti mekana i savršena!

Skidanje šminke

Postoje mnoga sredstva za skidanje šminke, ali dogodi se ponekad da ih trenutno potrošimo ili da neko ima toliko osetljivu kožu da skoro pa ništa ne može koristiti. Tu na scenu dolazi vazelin! Sa njim ćete veoma lako skinuti čak i onu najtrajniju šminku, a najbolje od svega je što vam neće izazvati iritaciju!

 

 

Tagovi: vazelin


Ostavite komentar

Verifikacija