Opada lišće –opada kosa?!

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2017-11-13 Pregleda: 212 Komentar: 0

Jesen je na žalost uglavnom period kada osim lišća opada i nešto, nama mnogo važnije – a to je naša kosa! Da li ste primetili da kada nastupe prelazna godišnja doba, kosa nekako uvek odbije poslušnost, i počinje da bude sve tanja... Ono što ostanje u slivniku nakon pranja je pravi horor za svakoga ko voli svoju kosu. Ipak, sezonsko opadanje kose nije toliko strašno i može se smanjiti. Evo nekih saveta:

Filter za vodu

Kvalitet vode sa kojom perete kosu, može biti presudan kada je izgleda vaše kose u pitanju. Ponekad je čak i važniji od samog šampona! Ukoliko je voda u vašem domu previše tvrda, puna kamenca i hlora, ne bi bilo loše razmisliti o postavljanju filtera za vodu. Ovim ne samo da ćete poboljšati izgled kose, već će uticati i na izgled vaše kože i svega ostalog u domu za šta koristite vodu.

Odredite pravo vreme za pranje kose

Prečesto pranje kose može uzrokovati njeno opadanje, ali isto tako, ukoliko je kosa često veoma prljava, i to može dovesti do opadanja. Znači, ključno u higijeni temena jeste – kada je pravo vreme da se opere kosa? Nemojte kosu prati na prvi znak mašćenja, ali takođe nemojte ni da dopustite da bude potpuno masna. Pranje kose je optimalno 2-3 puta nedeljno. Naravno, izbor pravog šampona je od ključne važnosti.

Promenite način na koji perete kosu

Prilikom pranja kose, imajte na umu – što manje je zamrsite, kako biste je što manje morali raščešljavati jer, raščešljavanje dovodi do opadanja i kidanja kose. Šamponom tretirajte samo koren kose, i ne brinite, krajevi će se oprati prilikom spiranja šampona. Obavezno koristite dobar balzam ili intenzivan serum za raščešljavanje kose – sve to će sprečiti da kosa opada.

Ne češljajte kosu prečesto

Ako imate naviku da malo-malo prođete četkom kroz kosu, prestanite odmah! Kosu je dovoljno počešljati ujutru i eventualno poslepodne. Prečesto češljanje je oštećuje i dodatno je kida.

Pijte mnogo vode

Jedan od ključnih momenata kada je sprečavanje opadanja kose u pitanju jeste i dodatna hidratacija. Trudite se da dnevne količine vode povećate i da pijete što više tečnosti. Ovo će uticati na elastičnost vaše kose i teže će se kidati i lomiti.

Ishrana

Ishrana je veoma bitna, te ako želite da vam kosa bude gusta i čvrsta, jedite hranu bogatu proteinima. Takođe, u svakodnevnu ishranu možete uvrstiti i određene suplmente koji su namenjeni upravo za jačanje kose i vlasišta.

Tagovi: kosa opada


Ostavite komentar

Verifikacija