Dermatolozi otkrivaju – kako do zdravog i blistavog tena?

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2017-12-12 Pregleda: 683 Komentar: 0

Ponekad su stvari veoma jednostavne kada je nega lica u pitanju. Ipak, teško je razaznati od velike količine inforacija, saveta, uputstava – šta je ono što je univerzalno i čega bi trebalo da se pridržavamo. Neki poznati dermatolozi izveli su svoje generalne zaključke, sa naravno, prostorom za odstupanje kod specifičnih tipova kože.

Savet 1 – pažljivo čišćenje kože

Ma koliko da ste opsednuti čišćenjem kože, najvažnije od svega jeste, da to radite temeljno, pažljivo i sa odgovarajućim sredstvom. Kožu je najbolje čistiti sa nekim neagresivnim sredstvom, koje sadrži što manje hemikalija i sapuna.

Savet 2 – termalna voda za suvu kožu

Dermatolozi širom sveta koriste termalnu vodu kako bi se borili protiv suve kože lica. Ova voda sadrži kalcijum, gvožđe, bakar i puna je minerala. Osim što će dodatno hidrirati vaše lice, ona će ga i zaštiti od ultraljubičastog zračenja. Tako da, savet je – vodica i leti i zimi u torbici :)

Savet 3 – Manje je više

Obratite pažnju prilikom kupovine svoje kreme za lice. Uvek kupujte manja pakovanja, bez obzira što je veće možda isplativije i praktičnije. Manja pakovanja znače da ćete ih potrošiti u roku. Veoma je važno da kreme i ostale preparate koje nanosite na lice držite u roku trajanja.

Savet 4 – Jastučnice

Da li ste se nekada zapitali, koliko vremena u toku dana vaša koža lica provede dodirujuću jastučnicu? U najmanju ruku to je oko sedam sati dnevno. Ovo je skoro trećina čitaog dana! I baš zbog toga, obratite pažnju od kog materijala su napravljene jastučnice na kojima spavate. Dermatolozi kažu, bolja je svila od pamuka. Prosto objašnjenje – svila je nežna, glatka i ne guža se!

Savet 5 – Kompletna nega je uvek bolja

Da li i vi spadate u jednu od osoba kojima se proizvodi za negu lice svode na kremu i eventualno sredstvo za skidanje šminke? Ipak, moramo vas razočarati, da bi trebalo da promenite vaše navike. Samo kompletna nega, sa odgovarajućim proizvodima jeste nega koja će vašem izgledu lica dati maksimum. Ne morate imati previše proizvoda, ali uvrstite u negu i odgovarajuće serume, pilinge, okoloočne kremice...

Tagovi: nega lica


Ostavite komentar

Verifikacija