GlamBox saveti za jesenju negu tela

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2014-10-10 Pregleda: 620 Komentar: 0

Lišće menja boju, dolaze hladniji dani i noći postaju duže, ali još uvek nema potrebe da se „zatvorite“ u kuću. Iskoristite ovo prelazno godišnje doba kako biste zadržali lepotu tela i spremili se za hladne zimske dane. Ako niste sigurni šta trebate da uradite, GlamBox vam pruža nekoliko odličnih saveta na ovu temu.

 

1. Hidratacija kože

Jesen je pravo vreme kako biste vratili balans vašoj koži. Ako ste bili jedni od onih srećnika koji su se ovog leta dugo izležavali na suncu, postoji velika šansa da joj je sada potrebna veća vlažnost i nega. Poznato je da dugotrajno izlaganje kože sunčevim zracima može da izazove opekotine i da isuši kožu, pa je neophodna njena revitalizacija. Jesen je pravo vreme za to. Odaberite hidrantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože i nakon kupanja je nanosite na telo. Ovo podrazumeva i negu kože lica, dakle potrebna će vam biti hidrantna krema za telo kao i za lice.

2. Vodite računa o vašoj kosi

Kako bi vaša kosa ostala zdrava, morate voditi brigo o njenom izgledu uz pomoć šampona, balzama, pakovanja i maski za kosu. Hladni jesenji i zimski dani mogu da nanesu veliku štetu vlasima kose, jer dolazi do njihovog pucanja i razlistavanja na krajevima što svakako treba sprečiti. Najbolje je da se jednom nedeljno (ili već po preporuci proizvođača) nanosi vlažna maska za kosu nakon samog pranja kose. Na ovaj način će vaša kosa biti „nahranjena“ svim potrebnim sastojcima koji će sprečiti njeno isušivanje i propadanje.

3. Razmislite o detoksu

Nakon letnjih roštilja, svadbi i drugih zabava na kojima se po prilično jelo i pilo, zaista je potrebno izvršiti detoks organizma. Jesenji period je uvek odlično doba kada trebate početi sa vežbama i korigovanjem ishrane. Smanjite unos alkohola i masne hrane, uvrstite na meni obilje voća, povrća i pite više vode. Na ovaj način će svaki deo vašeg tela imati korist.

4. Prigrlite boje jeseni

Promene koje se dešavaju u prirodi za vreme jeseni donose obilje predivnih boja, preko žute, narandžaste sve do crvene. Zašto ne biste ovaj kolorit reflektovari i na vašu šminku? Koristite rumenilo u boji breskve umesto rozog ili isprobajte braon senke za oči kao i braon alajner. Ako ste razmišljali da promenite boju kose, preporučujemo da se u ovo doba ofarbate u zagasito crvenu ili braon nijansu, a ako vam je ova promena suviše drastična tada je bolje da vam kosa bude u pramenovima koje će se slagati sa bojama jeseni nego da je cela površina ofarbana jednom bojom.

5. Ne zaboravite delove tela koji su pokriveni

Mnogi delovi tela su skriveniji za vreme jeseni nego na leto, ali to nije razlog da se o njima ne vodi briga. Ruke i noge je potrebno negovati odgovarajućim hidratantnim kremama i pilingom za telo, a ispucale pete takođe tretirajte pilingom i balzamom za pete. Na ovaj način ćete spremni dočekati Miholjsko leto i jesenje sunce i moći ćete bez problema obući nešto kraće.Ostavite komentar

Verifikacija