Svakodnevne navike zbog kojih izgledaš starije

Napisao: blogs Objavljeno u: Lepota i zdravlje Postavljeno: 2017-12-12 Pregleda: 469 Komentar: 0

Svi mi imamo neke svoje sitne navike, koje konstantno radimo, ne pridajući im poseban značaj. Ipak, neke od tih navika itekako utiču na našu lepotu i to u negativnom smislu. Pogledajte šta je to, zbog čega možete izgledati starije nego što jeste.

Poza za spavanje

Kada spavate na stomaku, vrat je uvek savijen u stranu. Ova poza stvara pritisak u vratu i koži i smanjuje dotok krvi u mozak. Tamni krugovi okolo očiju i podočnjaci mogu biti rezultat ovakve poze za spavanje.

Ne koristite naočare za sunce

Naočare za sunce nisu samo šik, modni detalj, već i nužnost! Naravno, samo pod uslovom da imaju UV filtere. Noseći ove naočare, štitite kožu oko očiju i ona postaje zaštićena od UV zraka. A svi dobro znamo koliko UV zraci utiču na postarivanje kože.

Ishrana

Brz tempo života utiče na to da se sve lošije i lošije hranimo. Hrana puna masti, šećera, aditiva itekako se odražava na našem izgledu. Jer, „onakav si – kakvu hranu jedeš“. Izbegavajte fast food, spremite sebi nešti zdravo.

Položaj prilikom držanja telefona

Priznajte, koliko puta su vam ruke bile zauzete pa ste telefon pridržavali između ramena i obraza? Ovo ni u kom slučaju nije dobro da radite često, jer na ovaj način izazivate pojavu bora na vratu. Kao prvo, ovaj položaj nije prirodan i udoban ni za cirkulaciju, ni za vašu kožu.

Korišćenje tableta i mobilnog telefona

Neupitno je da svi mi, mnogo vremena provodimo sa ovim uređajima u rukama. Ipak, potrebno je obratiti pažnju na položaj u kom ih držimo. Trudite se da ove uređaje držite uvek u visini očiju, kako ne biste imali potrebu da savijate bradu.

Tagovi: navike


Ostavite komentar

Verifikacija