Pet načina da se rešite masne kože

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2014-11-05 Pregleda: 9288 Komentar: 0

Da li imate masnu kožu lica i akne koje želite da jednostavno nestanu? Mnoge žene se sreću sa ovim problemom koji nije ni malo prijatan. Šta uraditi u vezi sa tim?

1. Nemojte se često umivati

Ovaj savet vam možda deluje kontradiktorno u odnosu na sve ono što ste do sada čuli o masnoj i problematičnoj koži, ali učestalo umivanje i pranje lica će samo pogoršati situaciju.

Zašto?

Zato što i koža uči. Kako to? Masnoća na koži ne mora nužno da znači da ona nije dobra za vas. Ona štiti vaše lice od spoljašnjih uticaja. Ali ako se umivate više od 2 puta dnevno, vaša koža će početi da stvara sve veće količine masnoće i biće je sve više i više. Kada svedete umivanje na 2 puta dnevno, prvo će vam se učiniti da vam lice nikada nije bilo masnije, ali izdržite! Koža će se kroz neko vreme naučiti na novi tretman i proizvodiće onoliko masnoće koliko je zaista potrebno za zaštitu vašeg lica.

2. Umivajte se se samo sa umereno toplom vodom

Vruća voda iritira i nadražuje akne i podstiče stvaranje masnih naslaga. Zato probajte da perete lice mlakom ili čak hladnom vodom. Takođe se savetuje i tuširanje umerno toplom (čak na granici sa hladnom) vodom, nikako jako vrućom.

3. Vodite računa o vašoj ishrani i životnom stilu

U ovom modernom, brzom tempu života se ponekad čini nemoguće voditi računa o ishrani i životnom stilu. Mi vam savetujemo da smanjite ili čak potpuno ukinete unos masne, pržene hrane u vaš organizam. Voće i povrće je ono na šta se trebate koncentrisati. Pripremite sebi obroke u kutijice koje možete poneti u torbi na posao, da ne biste unosili neželjene kalorije u vaš organizam dok traje gužva na poslu. Nekim osobama čak i konzumiranje mleka i mlečnih proizvoda izaziva stvaranje akni, pa nije loše da testirate sebe, odricanjem od ovakvih proizvoda kroz neko vreme kako biste utvrdili da li ste i vi jedna od tih osoba. Počnite sa vežbanjem i verujte nam – nikada nije kasno da počnete sa zdravim životom. I naravno povećajte unos vode u toku dana.

Naravno još mnogi faktori su neprijatelji vaše kože, ali najčešći uzročnici za stvaranje masne kože lica su: stres, nedovoljno izlaganje suncu i nedostatak sna. Rešite se bar delimično ovih problema i vaš izgled lica će se drastično poboljšati.

4. Koristite pouzdane kozmetičke proizvode

Svakoj ženi je jasno da samo uz vrhunsku negu lica može da postigne i vrhunske rezultate. Najsigurniji način za rešavanje masnih naslaga i akni je da prvo posetite dermatologa. Dermatolog vam može reći da li su kozmetički proizvodi koje trenutno koristite dobri ili loši za kožu vašeg lica. Zato vodite računa kojim kozmetičkim kućama ćete ukazati poverenje.

5. Nanosite ulje na kožu

Sad ćete sigurno pomisliti kako je nanošenje ulja na masnu kožu isto što i dolivanje ulja na vatru. Ali varate se. Ulje za lice ima dvostruku ulogu u rešavanju problema masne kože:

· Ono će prevariti vašu kožu koja će „pomisliti“ da je već proizvela dovoljnu količinu ulja i neće proizvoditi preteranu količinu masnih naslaga koje vam stvaraju problem i

· Mešanje ulja sa masnoćama iz kože može da učini da vaše akne bubuljice nestanu zauvek.

Preporuka je da se koristi ulje jojobe koje ima fantastičan uticaj pri lečenju masne i upaljene kože lica.

Tagovi: koža lice nega saveti


Ostavite komentar

Verifikacija