10 zapovesti za čistu kožu

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2014-11-17 Pregleda: 1054 Komentar: 0

Sigurno ste se barem jednom u životu zapitale koji je to postupak koji će vam osigurati čistu i zdravu kožu lica. Pored toliko preparata, kozmetičkih zahvata i svih ostalih saveta koje svakodnevno čitate, teško je ostati fokusiran na ono što je najvažnije.

Čistoća kože lica je jedna od najvažnijih stavki održavanja lepote, i ne zaboravite, ne postoji šminka koja vam može pomoći da promenite stvarnost.  Najvažnije jeste, da vi budete zadovoljne kada se pogledate u ogledalo, prirodno i bez šminke.

Da biste zaista bile zadovoljno, pratite naših 10 zapovesti:

 

1.       Održavajte lice čistim! Vaša šminka možda može da prikrije sitne nedostatke na vašem licu, ali takođe zadržava na njemu nečistoće i bakterije. Trudite se da lice čistite ujutru, uveče i ukoliko trenirate – obavezno nakon treninga. Probajte da pronađete neko sredstvo za čišćenje na biljnoj bazi.

 

2.       Ne istiskajte bubuljice! Znamo da je teško odoleti, ali ipak se suzdržite. Istiskanjem možete dovesti do upalnih procesa, crvenila i neke jače infekcije. Ili idite kod kozmetičarke ili pustite da bubuljica sama prođe.

 

3.       Ako se ipak niste mogle suzdržati od akcije pod tačkom 2. onda dobro, šta da se radi? I tu postoji pomoć. Vodite računa da su vam ruke i lice potpuno čisti, a mesto na kom ste cedile bubuljicu premažite nekim sredstvom koje sadrži 2,5% benzol peroxida. Ovo će dezinifikovati mesto zločina, i sprečiti dalje upale.

 

4.       Držite se osnovnih pravila. U kozmetičkoj industriji, naučno je dokazano da benzol peroksid i glikolna, ondnosno salicilna kiselina rade odlično protiv akni. Ukoliko imate kožu sklonu njima, tada obratite pažnju koje proizvode kupujete (njihov sastav). Ne očekujte čudo, ovim proizvodima treba od 6-8 nedelja kako bi pokazali rezultat.

 

5.       Isprobajte sredstva sa retinolom. Ne, retinol ne služi isključivo za smanjenje bora (ukoliko ste to pomislili). On takođe izbeljuje fleke, izgrađuje kolagen i super je kao prevencija za akne. Uveče, umesto redovne kreme koje nanosite, pokušajte da nanesete neki preparat sa retinolom i dobro ga utrljate u kožu.

 

6.       Reagujte na vreme! Borba protiv bubuljica može biti čak i dobijena ukoliko odreagujete na vreme. Čim osetite blagi potkožni bol ili primetite crvenilo, vreme je da reagujete. Tretiranjem pravim prepratima, možete smanjiti životni vek ružne bubuljice čak i za 2 dana!

 

7.       Ne preterujte sa preparatima! Prevelika i prečesta upotreba preparata za čišćenje lica i preparata protiv akni može da stvori sasvim suprotan efekat. Prečestim čisćenjem jakim sredstvima, koža može početi jače da se masti a samim tim bubuljice, akne i druge nepravilnosti pojavljuju se više. Budite umerene i čišćenje uvek završite nekim hidratantnim sredstvom – nemojte kožu ostaviti suvu.

 

8.       Opustite se... Možda je lakše reći nego uraditi, ali momente relaksacije nemojte propustiti. Hormoni stresa će svakako učestvovati u narušavanju lepote vašeg lica, pa je veoma bitno da stres izbacite iz života što je to više moguće.

 

9.       Tokom leta vodite računa o zaštitnom sredstvu od sunca. Koristite samo sredstva koja su namenjena za lice, pogotovo ukoliko imate probleme sa aknama i bubuljicama.

 

10.   Uklonite ožiljke od dosadašnjih akni i bubuljica. Za blistav i gladak ten (čak i ako ste se odlučili da od danas povedete malo više računa), veoma je važno da uklonite tragove prethodnog „greha“. U današnje vreme postoje supstance i pilinzi koji vam mogu pomoći da stari ožiljci izblede i da se koža regeneriše.Ostavite komentar

Verifikacija