Nude šminka je ponovo u modi

Napisao: dblogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2014-11-18 Pregleda: 3935 Komentar: 0

Nude šminka je drugačije poznata i kao „nevidljiva“ šminka. Ovaj tip šminkanja daje prirodan izgled, podmlađuje vaše lice, odlično pristaje plavušama i brinetama, a može se koristiti za svaku svečanu priliku. Nude stil šminkanja je bio hit u svetu početkom 90-ih godina 20. veka i sada je ponovo u modi, samo sa više vrsta alata za šminkanje kao što su bogatije palete boja, prajmeri, baze, rumenila itd.

 

Pravila nude šminke

Kako biste postigli što prirodniji izgled potrebno je znati i neka pravila za ovu vrstu šminkanja.

Najvažnije pravilo nude šminke je: manje je više. Što manje slojeva šminke nanesete i na taj način postignete što prirodniji zgled, to će vaš nude izgled biti bolji.
Na čisto lice je potrebno naneti hidratantnu kremu koja će u toku celog dana hraniti vašu kožu i dati joj zdrav sjaj. Zatim se nanosi tečna podloga ili puder što svetlije nijanse. Ipak, treba voditi računa o boji vašeg tena kako ne bi bilo preteranih odskakanja u boji. Ukoliko imate hidratantnu kremu u boji ili onu koja u sebi sadrži „pametne“ pigmente koji se prilagođavaju vašoj boji kože možete i nju da koristite umesto pudera. Nakon toga nanesite rumenilo,boje kajsije, breskve ili svetlo roze, na obraze, nos i vrh jagodične kosti. Potom vašim usnama dajte potrenu hidrataciju. Na usne nanesite bezbojni balzam koji će ih zaštititi od sušenja i pucanja. Po nekada se u ovom „nevidljivom“ stilu šminkanja na usne prvo nanosi malo tečnog pudera, a nakon toga balzam za usne. Na ovaj način su usne još neupadljivije. Kod senčenja očiju je takođe potrebno koristiti bež boju, i to mat. Uglove očiju blago osenčite svetlucavom ili sjajnom senkom koja može za jednu nijansu biti tamnija od osnovne senke koju ste prethodno naneli na kapke. Nakon toga nanesite maskaru u braon boji ili bezbojnu maskaru, ako su vaše trepavice prirodno tamnije. Važno je znati da nude stil šminkanja zahteva deblji oblik obrva. Ako su vam obrve duviše tanke, preporučuje se njihovo dopunjavanje braon olovkom za obrve.

Bilo da izaberete šampanj nijansu, bilo koju krem boju ili boju kože, nećete pogrešiti već naprotiv, izgledaćete sveže, mlađe i IN.Ostavite komentar

Verifikacija