Saveti za zimsku negu tela

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2014-11-25 Pregleda: 931 Komentar: 1

Zima nam je pred vratima. Ovo godišnje doba zahteva da se više posvetimo negovanju lica, kože, kose, usana, noktiju, jednom rečju celog tela. Od svih problema koji nam se javljaju na telu u toku zime, najčešće je to ispucala i suva koža. Na licu se uvek ispoljava crvenilo, suvoća, usne takođe popucaju, na kosi takođe primećujemo promene koje nas ne čine lepim i negovanim. Šta je onda potrebno uraditi? Pružamo vam nekoliko saveta za zimsku negu tela.

 

Zimska nega kože

1. Da biste sprečili isušivanje kože, potrebna joj je svakodnevna nega vlažnom i hranljivom kremom.

2. Iako je jedan od najlepših osećaja u toku zime, dugo tuširanje vrućom vodom, ipak se ovakve kupke ne preporučuju. One dodatno isušuju kožu.

3. Nakon kupanja je najbolje kožu namazati prirodnim uljem. Preporučuje se kokosovo ili bademovo ulje.

4. Na ispucalu kožu nanesite masniju kremu koja sadrži propolis ili med.

5. Ne izlažite kožu preterano hladnom i vetrovitom vremenu u toku zime, osim ako to nije preko potrebno.

6. Pre spavanja, na lice nanesite noćnu kremu zalice.

 

 

Zimska nega usana

1. Usta su najizloženija spoljašnjim uticajima. Koža na usnama je vrlo tanka i osetljiva te zbog toga ona u toku zime često ispucaju.

2. Preporučuje se nanošenje balzama za usne ili vazelinske kreme.

3. Da biste skinuli ispucalu kožu sa usana, potrebno je koristiti piling za usne.

4. Nikako nemojte usne vlažiti jezikom. Kratkoročno će one dobiti određenu količinu vlažnosti, ali dugoročno ovaj postupak dovodi do brzog isušivanja usana kao i njihovog pucanja.

5. Potrebno je piti dosta vode, samim tim će i usne, kao i celo telo, biti dovoljno hidratantne.

 

Zimska nega peta

1. Ispucale pete nisu lep prizor i mogu vas naterati da se osećate manje lepo i poželjno. Preporučuje se da u mlaku vodu iscedite limun i potopite pete u ovu mešavinu na 30 minuta. Nakon toga kamenom za pete skinite ispucalu i neprivlačnu kožu sa peta.

2. Posle gore navedenog tretmana, namažite pete masnom kremom na bazi meda ili propolisa.

3. Obavezno nosite čarape u toku zime.

 

Zimska nega kose

1. U ovom periodu godine kosa može da bude oštećena zbog promene temperature kada se iz kuće izlazi napolje i obrnuto. Ne preporučuje se učestalo pranje kose, jer je to dodatno isušuje.

2. Nakon pranja kose, nanesite balzam ili pakovanje za kosu, uvite je peškirom i sačekajte par minuta. Nakon toga isperite kosu. Na ovaj način će ona dobiti potrebne hranljive materije i biće dovoljno hidrirana.

Ne koristite fenove za sušenje kose, osim ako nije baš hitno. Pustite je neka se prirodno osuši.Komentari

Postavljeno 2015-01-12 14:24:49 Postavio Aleksandar Radović Komentar
Umirujuća svojstva Aloe vere idealna su za negu vaših usana. Kombinacija aloe, jojobe i pčelinjeg voska čini jedan od najkvalitetnijih proizvoda za usne danas prisutnih na tržištu. Aloe Lips umiruje, neguje i vlaiži ispucale i suve usne. Bilo da se nalazite na skijanju, sunčanju, ili uživate na svežem vazduhu, ovaj kompaktan proizvod uvek će vam biti lako dostupan i pri ruci.Redovno mažite usne da biste čuvali njihovu vlažnost, posebno u tešlim ill ekstremnim vremenskim uslovima.www.alojavera.wordpress.com

Ostavite komentar

Verifikacija