Deset pravila nošenja crvenog karmina

Napisao: blogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2014-12-03 Pregleda: 2571 Komentar: 0

Ništa nije toliko classy i uvek u modi kao što je crveni karmin. Ipak, ma koliko on bio uvek hit, isto tako, on može biti veoma "klizav" teren prilikom donošenja odluke o makeup-u. Postoji mesto i vreme kada se on nosi, a postoje na žalost i dame kojima on, naprosto ne pristaje. Takođe, ne postoji ništa ružnije od aljkavo nanešenog karmina koji se razliva na sve strane ili se ne daj bože "preslika" na zube.

Kako nošenje crvenog karmina ne bi bio potpuni promašaj za vas, mi vam donosimo deset striktnih pravila:

1. Prvo i osnovno pravilo ukoliko se odlučite da ponesete crveni karmin jeste da ne ističete oči. Prejaka šminka u kombinaciji sa crvenim karminom su veliki no-no u makeup kulturi. Osim ako nije u pitanju neka scenska šminka za pozorište.

2. Crveni karmin najbolje stoji na lepo oblikovanim punim usnama. Kada kažemo punim, ne mislimo na one prevelike "fish lips", već na prirodno, lepe, pune usne. Vašim usnama ćete dodati dodatnu punoću tako što ćete uz pomoć olovke za usne oivičiti spoljnu ivicu vaših usana. Nemojte preterati, kako ova linija ne bi prešla na onu drugu, zabranjenu stranu, gde će ocrtavanje usana biti zaista vidljivo.

3. Ukoliko želite da vam crveni ruž za usne traje duže, ispunite površinu usana sa crvenom olovkom. Tekstura olovke je gušća, ispuniće i pigmentovati usne, pa nakon nanošenja karmina on se neće tako lako skidati.

4. Vodite računa da su boja olovke za usne i nijansa karmina uklopljene. Nemojte koristiti tamniju boju od karmina, jer ćete postići neprirodan izgled.

5. Prilikom izbora najbolje nijanse crvenog ruža, vodite računa da u drogerijama ne isprobavate testere na svojim usnama. Koristite jagodice pristiju, jer su one najsličnije pigmentacije kao vaše usne, pa ćete steći realan utisak o nijansi i da li pristaje vašem tonu kože.

6. Kako biste izbegli preslikavanje crvenog ruža na zube, nakon nanošenja karmina, uz pomoć kažiprsta uklonite višak (koji je potencijalno opasan). Postavite prst između usana i povucite ga ka spolja. Na ovaj način, na prstu će se zadržati višak karmina a mogućnost farbanja zuba će nestati.

7. Kada se nalazite u super društvu, uživate u provodu, a ne želite da "izmackate" čašu sa svih strana svojim crvenim karminom, i tu postoji jednostavan trik. Oližite usne pre nego što prislonite čašu na njih. Na ovaj način ćete sprečiti da vam se usne "transferuju" na čašu a uštedećete i dosta vremena onome ko bi imao eventualni zadatak da ukloni vaš karmin sa ruba čaše.

8. Ukoliko niste više tako mladi, izbegavajte mat ruževe. Najbolje da koristite one sa punom i kremastom strukturom. Tamno crvene nijanse na tanke usne izgledaju veoma zlokobno, te vodite računa da izbegavate ove nijanse.

9. Iako obožavate određenu nijansu crvenog karmina, ne znači da će ta nijansa i vama lepo pristajati. Narandžasto crvena, toplo crvena, "paradajz" crvena, crvena sa primesama braon boje i zlatno crvena stoje savršeno onima koji imaju toplu boju tena. Na ostalima baš i ne. Ipak, važno je napomenuti da toplu nijansu tena ima samo 20% žena, tako da ne očajavate ukoliko ne spadate u ovu grupu.

10. Najvažnije pravilo - ako se pogledate u ogledalo i pomislite kako vam crveni ruž ne pristaje - verovatno ste u pravu! 

 

 

 Ostavite komentar

Verifikacija