Dobro oblikovane šiške – super način da istaknete lice

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2014-12-23 Pregleda: 5012 Komentar: 0

Sigurno ste barem jednom u životu nosile šiške. Veliki broj nas žena čak nosi i određene traume iz detinjstva kada su naše mame odlučile da nam naprave „uradi sam-a“ šiške. Tupe makaze, nervozna ruka i nemirno dete su garancija za totalnu propast i verovatnu neku traumu u budućnosti.

Veliki broj žena se plaši da eksperimentiše sa šiškama misleći da će ih one potpuno upropastiti. Ipak, nije to baš tako, pogotovo ako će vam šiške napraviti neko ko je zaista stručan u tome.

Jedno je istina a to je – svima stoje šiške! Pitanje je samo, kakav kvalitet kose imate, da li je gusta ili retka, koje je boje, koje vam je visine čelo itd. Prepustite se stručnjaku koji zna šta radi i sigurno ćete biti zadovoljne.

Ipak, postoje neka pravila kod nošenja šiški a vi ih dobro zapamptite, čisto ukoliko budete u prilici da proverite stručnost osobe koja će da vas šiša istilizuje.

Takođe, postoje i određena pravila koje dame koje nose šiške moraju da poštuju:

1. NIKADA ne dozvolite da vam šiške budu masne (ima li šta ružnije od toga?)

2. Ne koristite previše sredstava za kosu na predelu šiški jer su one u direktnom kontaktu sa kožom lica, i vrlo lako bi mogle da inficiraju ili zamaste kožu na predelu čela.

Ukoliko imate gustu i bujnu kosu, potrebno je ošišati šiške da prate gornju liniju obrva i obavezno stanjiti  njihove krajeve kako bi lepo  i vazdušasto padale. Za elegantniji izgled, ošišajte prednji deo kose u stepenove. Veoma je važno da prelazi u dužini kose budu nežni bez jasno naglašenih linija, kako biste izbegli oštar grub i oštar izgled (ukoliko baš to nije i bila vaša namera)

 

Ako vam je kosa neposlušna, pomalo čupava sa frizz efektom, nemojte se obeshrabriti. Itekako možete nositi šiške! U ovom slučaju, ostavite šiške da budu malo duže i da se mogu staviti u stranu. Ako su i dalje neposlušne, razmislite o pegli za kosu koja će sigurno „umiriti“ nemirne vlasi u šiškama. Kod ovakvog tipa kose važno je da koristite kristale, balzame koji se ne ispiraju ili slične preparate koji će umiriti i spustiti vašu kosu.

 

 

Zaključile ste da vam super stoji blagi razmak po sredini, a nosite šiške? Onda postoji pravilo: šiške ostavite malo duže i nemojte forsirati taj razdeljak raznim preparatima i mastiti ih. Dovoljno je da prilikom sušenja kose fen usmerite po sredini čela i šiške će same pronaći svoj put i delovati prirodno. Najveća greška koju možete da uradite jeste da nosite masne šiške - osim što će veoma da naštete vašoj koži na licu, izgledaće neuredno i prljavo.

 

 

Ako vam je oblik lica „kockast“, tada će vama sigurno najbolje pristajati šiške odsečene u novou obrva sa dužim pramenovima koji su ostavljeni sa strane i koji uobličuju vaše lice. Na ovaj način ćete smanjiti naglašene crta lica, jer pramenčići koji padaju sa strane daće iluziju da vam vje lice oblije.

 

 

Ovalni oblik lica je, možemo reći savršen za nošenje šiški. Bilo koji oblik će mu prstajati. Jedino je važno, da njihov stil bude usklađen sa ostatkom frizure. Ukoliko vam je kosa šišana stepenasto, onda neka i šiške prate taj oblik. Takođe, ovom obliku lica bi savršeno stajala i paž frizura sa lepo oblikovanim, okruglastim šiškama.

 

I, da li smo vas ubedili da ipak pokušate sa nošenjem šiški? :)

Tagovi: šiške


Ostavite komentar

Verifikacija