MakeUp trikovi za svaku ženu

Napisao: blogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2015-01-05 Pregleda: 2410 Komentar: 0

Moderan način života doneo je velike zahteve za svaku savremenu ženu: ne samo što ona uvek ima potrebu da izgleda najbolje što može, već ona želi to da postigne što brže i lakše. Ipak, izgledati kao da ste upravo imale kratko druženje sa makeup umetnikom nije lako, i treba dosta truda i vežbe kako biste iz svog lica uz pomoć šminke postigle maksimum. Mi vam donosimo nekoliko makeup trikova koji će vam sigurno biti od pomoći i otkriti neke nove dimenzije šminkanja.

1.       Od olovke za oči do – gel ajlajnera

Veliki broj žena koristi olovku za oči kako bi izvukle konture na kapcima, vrlo često čak umesto ajlajnera – posebno ukoliko vole „mekši“ izgled linijice. Ipak, ako ste vlasnica olovke za oči a poželite ponekad da isprobate gel-ajlajner, evo rešenja za vas! Dobro zarežite vašu olovku za oči i držite je iznad plamena (sveće, upaljača) oko sekunde-dve. Nakon toga, ostavite olovku da se ohladi na oko 15ak minuta i tada je nanesite na oči. Videćete, nećete moći da verujete očima kako se olovka transformisala!

2.       Uredno nanešen ajlaner uz pomoć kašike

Sve žene znaju koliko je teško naneti ajlajner da bude ne samo uredan, već i potpuno simetričan na oba oka. Eto, neka mudrica se dosetila i iskoristila kašiku kao pomoć. Ipak, mi vam preporučujemo da koristite plastičnu kašiku ukoliko ne volite osećaj hladnog metala na koži (ako patite od podočnjaka, onda  upotreba metalne kašike može da osveži kožu). Prislonite kašiku uz kapak tako da vam bude osnova za izvlačenje pravilnih linija. Na ovaj način će vam biti mnogo lakše da postignete simetriju na oba kapka.

3.       Brz i lak smoky eyes efekat 

Smoky eyes, ah... svi volimo ovaj izgled, ali je nekako teško to postići kod kuće i bez pomoći profesionalnog šminkera. Evo i za to jedna mudra caka: nacrtajte oblik „hashtag-a“ na spoljašnjoj ivici kapka uz pomoću olovke za oči u željenoj boji. Uz pomoć četkice razmažite boju i dobićete oči osenčene baš kako treba za brzi i lak smoky eyes.

4.       Bez razmazane maskare

Nanošenje maskare ponekad rezultira tako da morate obrisati skoro čitav gornji kapak jer ste je razmazali po njemu i pokvarili senke koje ste aplicirali. Evo još jedne ideje da upotrebite kašiku! Podmetnite kašiku ispod trepavica i tada nanesite maskaru. Na ovaj način, svo eventualno razmazivanje će se odvijati na kašici.

5.       Omiljena maskara je otišla u propast?

Vaša omiljena maskara se pomalo ulepila i postala je neupotrebljiva? To se obično desi baš onda kada nemate rezevrnu, ili kada se nadate da ćete je uspeti „još samo jednom“ iskoristiti. Mali trik koji će rešiti ovaj problem jeste da sipate nekoliko kapi rastvora za oči u bočicu sa maskarom i da je dobro promešate. Bilo koji rastvor za oči, tj. „lažne suze“, može poslužiti ovom triku.

6.       Trepavice kao filmska diva

Uvijač za trepavice ne uvija onako kako biste želele, ili je efekat uvijanja kratkorajan? Od običnog uvijača napravite mali figaro za vaše trepavice! Uz pomoć fena zagrejte metalni deo i tada uvrnite trepavice. Vodite računa, da ne dotaknete oči sa vrućim metalom – nećete se lepo provesti!

7.       Lepak za trepavice više nije neprijatelj

Volite bujne trepavice i često koristite veštačke? Pa, onda sigurno znate kako se lepak za trepavice teško nanosi četkicom, pogotovo ako ona neko vreme stoji u lepku. Umesto četkice, iskoristite okruglasti vrh ukosnice i uz pomoć njega precizno i lako nanesite tačno određenu količinu lepka.

8.       Ista boja i na usnama i na očima?

Volite da vam je boja senke na očima usklađena sa bojom karmina? Veoma je teško kupiti istu nijansu, i zato evo male tajne: pomešajte prah senke sa malo ši butera, ili glicerina tako da se pigment rastopi i da dobijete lepu masu. Uz pomoć četkice, nanesite ovu smesu kao što biste to uradile sa običnim karminom. Eto – sada imate savršeno uklopljen makeup!Ostavite komentar

Verifikacija