Trikovi za lepe i zdrave nokte

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-01-06 Pregleda: 3552 Komentar: 0

Svi vole da imaju lepe nokte i ruke. Naše ruke dolaze u dodir sa raznim predmetima u toku dana koji mogu da naruše lepotu noktiju. U cilju održavanja vaših ruku i noktiju lepim i zdravim, trebali bi da pratite određenu dnevnu rutinu prema vašim potrebama. Evo nekoliko trikova koje će pomoći da vaše ruke i nokti uvek izgledaju lepo i zdravo:

 

Dnevna nega

 

 

·         Neka vaš lak za nokte ostane duže na noktima koristeći sirće. Da, da. Na vatu stavite malo sirćeta i čiste nokte, pre nanošenja laka, dobro istrljajte. Nakon toga nalakirajte nokte i videćete da će lak duže ostati na njima.

·         Da biste izbegli pucanje noktiju, pružite im kupku od soli. Četiri kašike morske soli (može i prehrambena morska so) rastopite u jednoj litri vode. U ovom rastvoru držite nokte 15 minuta. Nakon toga, peškirom osušite nokte i nanesite omekšivač za zanoktice.

·         Ako su vam nokti požuteli, pružite im negu sa čajem od kamilice. Kamilica je veoma snažno sredstvo za otklanjanje žutila. Skuvajte čaj od kamilice, kada se prohladi potopite ruke i držite ih u ovoj kupki 20 minuta. Ovaj tretman je potrebno raditi  dva do tri puta nedeljno. Ovaj tretman možete kombinovati sa trljanjem noktiju sa limunovim sokom, kako biste postigli bolje rezultate.

·         Da bi vam koža ruku takođe ostala lepa i mekana, koristite ulje jojobe ili kreme na bazi jojoba ulja ili aloe vere. Na ovaj način ćete izbeći i zanoktice oko noktiju.

·         Ako želite da vam nokti brže rastu, koristite želatin. Postoje bazni lakovi za nokte koji u sebi sadrže želatin kao osnovu. Oni se nanose na nokte kao podloga, pre samog lakiranja noktiju.

·         Da li vam se „listaju“ nokti? Razlog tome je nedostatak kalcijuma. Ovo se reguliše ishranom, unošenjem namirnica koje su bogate kalcijumom ili šumećim tabletama koje sadrže kalcijum.

·         Turpijajte nokte samo u jednom smeru. Koristite turpije sa sitnijom granulacijom i vodite rašuna da nisu metalne, jer one oštećuju nokat.

·         Za skidanje laka nemojte koristiti aceton već skidač laka za nokte. Aceton oštećuje površinu noktiju.

 

 

Manikir

 

 

·         Izbegnite mehuriće koji se stvaraju pri lakiranju noktiju. Nemojte da tresete lak za nokte pre nanošenja već ga nežno protrljajte između dlanova. Na ovaj način se neće stvoriti mehurići u bočici, a izbeći ćete ih i na noktima.

·         Nikada ne nanosite lak za noket u debelom sloju. Nanesite dva tanka sloja laka, da biste dobili lep izgled noktiju. Ne zaboravite prethodno da nanesete bazni lak koji odgovara vašim potrebama.

·         Da bi vaši nokti izgledali lepo i uredno jako je važno otkloniti zanoktice. Kako smo već rekli, potrebno ih je mazati odgovarajućim uljima i kremama, ali ih možete tretirati na taj način da umočite četkicu u skidač laka za nokte i da ih natopite. One će se osušiti i moći ćete ih lagano odstraniti odgovarajućim alatom.

·         Kada nalakirate nokte, dajte im dovoljno vremena da se sami osuše. Ne koristite fen za kosu ili druga pomagala da biste ih osušili pre nego što im je potrebno da se lak sam učvrsti.

·         Da bi vaši nokti izgledali kao da ste upravo došli iz salona, nanesite providni lak ili lak sa blagim šljokicama na onaj koji se prethodno osušio. Na ovaj način ćete noktima dati poseban sjaj, ali ćete i sprečiti oštećenje osnovne boje laka.Ostavite komentar

Verifikacija