Nekoliko trikova za brži rast kose

Napisao: dblogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2015-01-12 Pregleda: 2400 Komentar: 0

Duga,čvrsta, zdrava i sjajna kosa je nešto što bi svaka žena poželela i nije nedostižno. Razlogzi za sporiji rast kose mogu biti različiti: stres, nezdrava ishrana, bolest, korišćenje kozmetike koja vam ne odgovara i slično. Bilo da se patite sa sporim rastom kose ili zavidite prijateljici na savršeno dugoj kosi ili pak želite da poboljšate njen kvalitet i ubrzate rast, mi imamo nekoliko trikova za vas. 

Pravilna ishrana

Već je poznato da ishrana igra važnu ulogu za brži rast kose. Da biste imali dugu i zdravu kosu u organizam je potrebno unositi namirnice koje su bogate vitaminom B12, cinkom, gvožđem i kalcijumom koje možete dobiti preko voća i povrća. Ove hranljive materije sprečavaju opadanje kose . Budući da je za brži rast kose potrebno unositi i proteine, preporučuje se i unošenje namirnica poput soje, sira, mleka, ribe i piletine.

 

 

Masaža vrućim uljem

Ništa nije tako umirujuće kao masaža vrućim aromatičnim uljem. Masaža vrućim uljem poboljšava cirkulaciju krvi sve do korena kose i podstiče njen rast. Možete koristiti različita ulja kao jojoba, kokos, maslinovo ulje, ulje badema, ruzmarina i slično. Koristite peškir, koji je prethodno potopljenu u toplu vodu, da pokrijete svoju kosu nakon masaže. Na taj način se otvaraju pore na temenu glave i olakšava se prodiranje ulja u koren vaše kose.

 

 

Tretman hladnom vodom

Nakon što dobro operete kosu šamponom i nanesete odgovarajući balzam, preporučuje se ispiranje kose sa hladnom vodom. Na ovaj način će kosa zadržati vlažnost, ostaće meka i svilenkasta.

 

 

Ne češljajte vlažnu kosu

Ovo je jedna od najčešćih greša koje svi čine: češljanje mokre kose. Nikada to nemojte raditi jer ćete jako oštetiti svoju kosu. Sačekajte da se vaša kosa prirodno prosuši, nežno je razmrsite prstima i tek onda se počešljajte.

 

 

Ispucali krajevi

Ispucali krajevi kose su jedan od važnih uzročnika koji usporavaju rast kose. Ako je vaša kosa suva i oštećena, primetićete na njenim krajevima da se vlasi kose „listaju“. U ovom slučaju se preporučuje redovno skraćivanje tj. odsecanje ispucalih krajeva. Na ovaj način ćete podstaći brži rast kose.

 

 

Vezivanje kose

Ukoliko često vezujete kosu u takozvani konjski rep ili koristite suviše čvrste gumice, na taj način lomite vašu kosu i čupate je iz korena. To čini kosu slabom i izaziva trajno oštećenje. Savetujemo vam da češće ostavite kosu da slobodno pada ili da pravite frizure koje ne podrazumevanju prejako stezanje i lomljenje vlasi. 

 Ostavite komentar

Verifikacija