Vintage makeup stil

Napisao: dblogs Objavljeno u: Stil Postavljeno: 2015-01-20 Pregleda: 2253 Komentar: 0

Vintage makep stil je poznat kao stil koji je vladao 40-tih godina prošlog veka. To je bila glamurozna era  šminkanja koja je unela novu dozu ženstvenosti. Devojke su tada već u tinejdžerskom dobu počele da se šminkaju, što je samo nekih dvadesetak godina pre toga to bilo nezamislivo. Vintage makeup stil se vratio u modu, modifikovan i prilagođen današnjim trendovima.

Nanošenje pudera i rumenila

 

Prvobitno se na lice nanosio puder koji je mnogo tamniji od prirodnog tena. Danas je dovoljno da nanesete puder koji najviše odgovara vašem licu, koji je prikladan vašem tenu. Zatim nanesite puder u prahu, bronzer ili rumenilo od vrhova jagodica ka korenu nosa. Ideja je da se postigne trouglasti efekat. Pažljivim lučnim oblikovanjem i izvlačenjem kontura možete pojedine delove lica naglasiti ili prikriti i tako ga učiniti prijatnijim za oko.

 

Šminkanje očiju

 

Osnovna senka treba da bude svelte, bež boje. Zatim se nanosi tamnija, braon nijansa na očnu kost iznad obrva za jasno definisanje oka. Obrve je potrebno naglasiti tamnijom olovkom. Ono što je neizostavno kod vintage makeup-a jeste alajner. Potrebno je naneti tečni  alajner da bi se dobio lep luk. Za ovo je potrebno malo vežbe, ali nije nedostižno. Na kraju se stavlja maskara u debljem sloju. Ukoliko ne možete maskarom da dobijete željeni izgled trepavica, koristite veštačke trepavice. One uvek imaju sjajan efekat.

 

Šminkanje usana i lakiranje noktiju

 

Karmin koji karakteriše vintage stil jesu svelte nijanse crvene boje. Dakle svetlo crveni, narandžasto-crveni i roze-crveni karmin. Najvažnije je da odaberete onu nijansu koja pristaje vama I vašim usnama. U ovoj kombinaciji je nekada bio najlepši teget plavi lak za nokte, ali zeleni i sivi takođe mogu lepo da se slažu. Vintage stil, kada su u pitanju nokti, je danas malo promenio svoj prvobitni izgled, pa su za njega karakteristične tufnice, mašnice i cvetići koji su iscrtani na noktima. Ovi detalji se takođe odnose i na stil oblačenja. 

 

​ Ostavite komentar

Verifikacija