Tajne savršenih obrva

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-01-22 Pregleda: 5319 Komentar: 0

Koliko god da imate lepo i uredno lice, ukoliko vaše obrve nisu u skladu sa njegovim oblikom – u velikom ste problemu. Naime, postoje određena pravila kojih, ako se pridržavate ne možete mnogo promašiti, ali ako ste se odlučile da budete „sama svoj majstor“, kada su obrve u pitanju morate biti posebno obazrive. Evo nekoliko saveta kako da izvučete maksimumod svog prirodnog izgleda obrva:

OBLIK JE SVE

Lepe, uredne i dobro oblikovane obrve mnogo toga mogu da učine za vaše lice. Ipak, budite pažljive. Kada se spremate za neki veliki događaj, nemojte sređivati obrve taj dan. Crvenilo i otečenost od čupkanja može sve da vam pokvari. Obrve uvek sređujte veče ili dan pre nego što je potrebno da zablistate u punom sjaju. Postoje osnovna pravila kako oblik obrva treba da prati vaše lice i možete uspešno da napravite test samo uz pomoć olovke ili nekog štapića:

Ipak, naša najtoplija preporuka je da inicijalno čupanje obrva uradi profesionalac, a na vama preostaje samo da ih redovno negujete i čupkate dlačice koje izrastaju van formirane linije i oblika.

ISTAKNITE SVOJE ADUTE

Kada su vam obrve lepo oblikovane, svakodnevni makeup morate upotpuniti tako što ćete ih istaći i dati očima neku dublju crtu. Počnite od četkice za obrve – iščešljajte ih i postavite na svoje mesto. Kako biste naneli boju za obrve sa olovkom za obrve uz pomoć četkice spustite dlačice prema dole (sa gornje linije) a potom kratkim i blagim potezima ispunite gornju liniju obrva a potom češljićem vratite sve na svoje mesto i dobro raščešljajte kako bi se boja stopila i popunila praznine.

DUGAČKE OBRVE

Ako ste jedna od onih osoba koja ima guste i bujne obrve, sigurno imate problem sa po kojom dlačicom koja uvek tera svoju politiku i neposlušno pada na stranu na koju ne želite. Za to postoji rešenje, ali budite JAKO oprezne. Uz pomoć četkice za obrve počešljajte vaše obrve ka gore tako da izvučete sve krajeve koji su duži. Potom sa makazicama ošišajte sve dlačice koje štrče i koje su predugačke. Vodite računa da sečete samo iznad linije obrva, nikako ne zalazite makazama u same obrve. Kada ste odsekli sve što ste mislili, počešljajte ih nazad i pozicionirajte na svoje mesto. Upornih i nemirnih više nema!

KORISTITE HAJLAJTER

Hajlajter može biti vrlo korisna stvar kada je isticanje i oblikovanje obrva u pitanju. Postavljanje hajlajtera ispod gornjeg spoljašnjeg ugla kapka odmah ispod obrva, daće vizuelni efekat podignutih obrva i „otvoriće“ vaš pogled. Ovo je skoro pa obavezan proces prilikom šminkanja, čak i ukoliko nemate nameru da stavljate teži makeup – mi vam predlažemo da ovo ne zaboravite.

OTEČENOST NAKON ČUPANJA OBRVA

Ukoliko imate iole osetljivu kožu, vaša koža oko očiju će izgledati crveno i otečeno nakon svakog čupkanja. Bol, kao i otečenost, možete uspešno smanjiti ukoliko uzmete kockice leda i lagano istljate područje pre i nakon čupanja. Takođe, ne bi bilo loše da pre svakog čupkanja obrišete pincetu alkoholom, kako biste je dezinfikovali i izbegli eventualnu pojavu bubuljica u ovom području.

BUJNE OBRVE  

Ako iole pratite modne trendove, sigurno znate da je sada apsolutni hit imati guste i naglašene obrve. Ipak, nemojte ovo previše bukvalno da shvatite. Čak i kao takve, one moraju imati lep i uredan oblik, i biti očupkane okolo.Ostavite komentar

Verifikacija