8 jutarnjih beauty navika

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-01-26 Pregleda: 555 Komentar: 0

Dobro jutro GlamDame! Dobra vest - ne morate biti ranoranilac da biste imali svoje jutarnje beauty navike. Dodajte ovih 8 navika u svoju jutarnju rutinu i uživajte u njihovim blagodetima u toku celog dana. Evo koje su to navike koje je potrebno da stekneš:

Koristi antioksidant serum.

Antioksindanti kao što su vitamin C i E štite tvoju kožu od oslobađanja slobodnih radikala koji se javljaju pod uticajem UV zraka, zagađenja i drugih faktora stresa u toku dana. Oni takođe pomažu da vaša krema za sunčanje deluje bolje i daju tvom tenu primetan sjaj. Serumi za kožu koji deluju kao antioksidant se nanose na čistu kožu, pre nanošenja kreme za lice i šminke.

 

 

Jedi proteine.

Za doručak zamenite peciva iz pekare sa voćem i jogurtom. Studije su pokazale da unošenje namirnica sa visokim procentom proteina za doručak pomažu ženama da duže ostanu site i sprečavaju preterano konzumiranje hrane kasnije u toku dana.

 

 

Nanesi kremu za zaštitu od sunca.

Da li znate da vam je potrebna zaštita od sunca čak i kada je napolju oblačno? Zaštitni faktori koji se nalaze u šminki često  nisu dovoljni za dnevnu zaštitu kože od UV zraka. Nanesite kremu za sunčanje u tankom sloju pre nanošenja pudera ili podloge za šminku. Ne zaboravite da namažete i usne, vrat, područje oko očiju, ruke i ramena. Oni su jednako izloženi UV zracima, baš kao i tvoje lice.

 

 

Jutarnja čaša vode.

Dehidriran organizam ne samo da utiče na tvoje loše raspoloženje već utiče i na loš izgled tvoje kože. Nakon noćnog odmora, tvom telu je potrebna tečnost. Verovali ili ne, ako započnete jutro sa punom čašom vode vaš organizam će se preporoditi.

 

 

Vežbaj.

Dokazano je da žene koje rade jutarnje vežbe bolje spavaju tokom noći. A beauty prednosti sna su veoma realne. Popuni svoj raspored tako da ostaviš mesta za jutarnje vežbe.

 

 

Odaberi miris citrusa.

Nanošenjem parfema ili mleka za telo sa mirisom citrusa vam može pomoći da unapredite svoj dan. Miris limuna vam na primer može pomoći da smanjite stres i čak pomaže da ojačate imuni sistem.

 

 

Ohladi lice.

U frižider ostavite vodu i čim ustanete poprskajte svoje lice sa ovom hladnom vodom. Hlađenje lica na ovaj način  vam pomaže da se rešite jutarnje nadutosti , pomaže da se osećate sjano i probuđeno!

 

 

Popij zeleni čaj.

Ako vam je potrebna veća količina kofeina da biste se razbudili, najbolje je da popijete zeleni čaj. On je prepun antioksidanata koji sprečavaju starenje, čak je povezan i sa smanjenjem rizika od nastanka nekih vrsta tumora. Ali ne možete da se rešite kafe? Ako ste baš toliki fan kafe, onda i nemojte odustati od nje. I u kafi se nalaze antioksidanti, a i pomaže ubrzavanju metabolizma.

 Ostavite komentar

Verifikacija