10 večernjih beauty navika

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-02-13 Pregleda: 690 Komentar: 0

Vaše telo radi ozbiljan posao u toku noći dok vi spavate, zato mu morate malo pomoći i osloboditi ga od svakodnevnog stresa.

Uklonite svu šminku

Prva i osnovna večernja beauty navika jeste da se ukloni sva šminka sa lica i tela. Ovaj savet ćete dobiti i u svakom pravom salonu lepote. To znači da morate da uklonite maskaru, senke za oči, karmin, puder... Sve.

Koristite dva jastuka

Zašto? Izdignite glavu na drugi jastuk kako biste izbegli jutarnju nadutost. Dok spavate gravitacija radi svoje, a na ovaj način se limfa i tečnosti iz organizma neće taložiti ispod vaših očiju i na vaše lice.

Uradite tretman za nepoželjne flekice na licu

Pre spavanja biste trebali da se pobrinete o svojim mitiserim, bubuljicama ili rozacei (crvenilu lica). Za ovo koristite kreme za ciljano otklanjanje akni i crvenila lica. Ove kreme ostavite u toku noći na licu. Što su duže u dodiru sa vašim licem, one bolje deluju.

Povećajte vlažnost vazduha u sobi

Da bi vaša koža ostala jedra i zategnuta, preporučuje se da se u spavaćoj sobi poveća nivo vlažnosti. To možete učiniti tako što ćete posudu sa vodom zakačiti na radijator ili staviti na dasku od prozora. Na ovaj način pomažete koži da bude otpornija na iritaciju kao i na alergene. Kada vam ovo postane rutina, primetićete da vam dnevne kreme više neće biti potrebne, ili ćete koristiti samo neku laganu kremu za lice.

Nanesite kremu za ruke

U toku dana sigurno više puta operete ruke, ali ih ne namažete uvek kremom za negu ruku. Iako bi svako od nas to trebao da praktikuje, istina je da to zaboravimo. Da biste umanjili štetu koju ste pričinili rukama i noktima, pre spavanja dobro namažite ruke kremom. Na ovaj način će se vaša koža na rukama oporaviti, izbeći ćete stvaranje zanoktica i ojačaćete nokte.

​Spavajte na svilenom jastuku

Uveče kada operete i osušite kosu, najbolje bi bilo da glavu spustite u luksuznu svilu. Svilena ili satenska navlaka za jastuk pomaže vašoj kosi da ostane zdrava i da se ne krza.

Sklonite kosu sa lica u toku noći

Iako vam je kosa lepa i čista, ona sadrži masnoće koje ne treba da dolaze u dodir sa vašim licem. Zavežite kosu ili je umotajte lagano i zabacite nazad, tako da sprečite dodirivanje sa kožom lica.

Spavajte 8 sati

Zvuči nemoguće? Potrudite se. Činjenica je i ako spavate više od osam sati ali i manje, vaša koža će izgledati bledo, naduto i imaćete podočnjake. Zato se probudite da imate zdrav osmočasovni san.

​Koristite hranljive kreme za noćnu negu lica

Hteli mi to ili ne naša koža lica je izložena raznim štetnim uticajima u toku dana od UV zračenja do stresa. U toku noći koža pokušava da se oporavi i regeneriše. Možete joj pomoći tako što ćete naneti hranljivu kremu za nočnu negu lica. Odaberite onu koja odgovara vašem tipu kože.

Koristite kremu za podočnjake

Da bi vaše oči izgledale sveže i odmorne, nanesite i kremu za podočnjake pre spavanja. Čak iako ste u ranim dvadesetim godinama, nije rano da ovu beauty naviku počnete primenjivati.Ostavite komentar

Verifikacija