Mantil – važan deo svakog ženskog gardarobera

Napisao: dblogs Objavljeno u: Stil Postavljeno: 2015-02-13 Pregleda: 6464 Komentar: 0

Ako pogledate oko sebe, shvatićete da modni stil koji će obeležiti proleće-zimu 2015. ne može proći bez mantila. Mantil je važan odevni deo  svakog ženskog gardarobera. U njemu se žena oseća elegantno i unikatno. Pored toga što vam mantili pružaju udobnost i toplinu, oni poboljšavaju vaš izgled, a utiču i na vašu ličnost.

Mantili su od davnina zastupljeni u svetu mode. U poslednjoj zimskoj kolekciji su Hugo Boss, Louis Vuitton, Diesel, Dolce&Gabbana i mnogi drugi, lansirali razne varijacije zimskih kaputa i mantila.

Ovaj modni detalj koji dame nose po hladnom vremenu ističe njihove haljine i čine njihovu odevnu kombinaciju dopadljivijom. Ovi kaputići imaju i klasičan i retro izgled koji ističe ne samo haljine već i svaku drugu odevnu kombinaciju koja se nalazi ispod njega.

 

 

Koje godišnje doba je pravo za mantil?

Oni imaju poseban izgled koji ih čini „Ever Green“ modom za sve sezone. Mantili koji se nose na proleće i leto su lagani, svetli, elegantni, šik i nikada ne uzlaze iz mode.

Proleće je savršeno doba da se nose duži mantili. Tada su popularni mantili u krem, braon i narandžastoj boji. Naročito dolaze do izražaja ako se obuku na odevnu kombinaciju koja je kontrastnih boja ili na odeću koja je tamnije ili svetlije nijanse od boje mantila. Tamniji mantili koji se nose na proleće su sjajan modni dodatak u ženskom garderoberu.

Mnogi vrhunski dizajneri su pokrenuli i zimske kolekcije mantila kako za devojke tako i za zrelije žene. Svake sezone se uvode novi stilovi u skladu sa najnovijim modnim trendovima. Nošenje i kupovina mantila nisu ograničeni samo na zimski i prolećni period. Dame koje vole da ih nose mogu da ih kupe u svakoj sezoni.

 

 

U koji stil oblačenja spada mantil?

Obično su mantili uvršteni u klasičan retro stil. Ova vrsta garderobe, kao i kaputi, čine ženu sofisticiranom i privlačnom. Ukoliko u vašem ormaru nemate ovaj „komad“ garderobe, pravo je vreme da ga kupite. Pažljivo izaberite model i boju, kako biste ga mogli nositi uz različite odevne kombinacije.

 Ostavite komentar

Verifikacija