Kućni manikir - korak po korak

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-03-02 Pregleda: 8296 Komentar: 0

Negovanje noktiju je jedna od najvažnijih stvari na koje obraćamo pažnju pri celokupnom negovanju tela. Žene, kao i muškarci, koji vode računa o izgledu svojih noktiju i ruku, redovno neguju svoje nokte. Ukoliko nemate vremena ili iz nekog drugog razloga ne možete da posetite salone lepote u kojima se radi manikir, uradite ga u svojoj kući. Predstavljamo vam kako se pravilno radi kućni manikir – korak po korak:

Odseći nokte

Pre svega odstranite stari lak za nokte, ukoliko ste ga imali. Prvo je potrebno grickalicom ili makazama da odsečete nokte na željenu dužinu.

 

 

Turpijanje noktiju

Kada ste grubo oblikovali nokte po vašoj želji, tada je potrebno da ih isturpijate. Turpijanje noktiju se po pravilu radi samo u jednom smeru. Nikako nemojte turpiju koristiti tako što ćete je povlačiti napred-nazad. Na ovaj način oštećujete nokte.

 

 

Nanošenje ulja za zanoktice

Nakon turpijanja, na nokatnu ploču i kutikulu nanesite ulje za zanoktice. Na ova način ćete se rešiti nepoželjnih malih zanoktica, koje čak ne možete ni da odsečete.

 

 

Potapanje noktiju

U jednu posudu stavite mlaku vodu. Zamočite nokte u nju i držite tako oko 2 minuta. Tako ćete omekšati kožu i zanoktice. Možete čak dodati i hidratantni sapun u vodu, ali nije neophodno.

 

 

Rešavanje zanoktica

Nakon potapanja noktiju, blago ih prosušite peškirom. Uzmite drveni štapić (nalazi se u svakom setu za manikir) i sa njim nežno „gurnite“ zanoktice ka koži prstiju. Ukoliko je neophodno, iskoristite i grickalicu za zanoktice, kako bi ih odstranili. Ispod noktiju otklonite prljavštinu.

 

 

Poliranje noktiju

Pomoću mekane turpije koja je namenjena za poliranje noktiju dajte svojim noktima finalni sjaj.

 

Nanošenje kreme za ruke i nokte

Nakon poliranja, namažite ruke i nokte hidratantnom kremom. U ovom koraku je dobro da uradite i blagu masažu ruku. Koristite kremu koja će odgovarati vašoj koži i učiniti nokte čvršćim. Da biste imali tretman kao u pravom salonu, možete odmah nakon nanošenja kreme umotati ruke u topao peškir. Držite ruke u peškiru par minuta. Zatim svaki nokat pređite acetonom, pre nanošenja laka za nokte.

 

Nanošenje laka za nokte

Na kraju ostaje da nalakirate nokte. Prvo je potrebno naneti bazni lak, zatim dva sloja željenog laka za nokte i na kraju stavite završni sloj koji se brzo suši i štiti lak. Budite strpljive i sačekajte da se svaki sloj dobro osuši, kako biste naneli sledeći. I naravno, odaberite kvalitetne lakove koji štite vaše nokte, lako se nanose i čija je postojanost provereno dobra.

 Ostavite komentar

Verifikacija