Radiotalasni lifting

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-03-05 Pregleda: 966 Komentar: 0

U poslednje vreme, tretmana koji utiču na našu lepotu ima zaista mnogo, a često od određenih i zaziremo jer nismo sigurni šta su, jer samo ime zvuči kao nešto opasno i nezdravo. Međutim, uz pomoć današnje tehnologije, veliki broj ovih tretmana je baš bezopasan, i može doneti itekako dobre rezultate u očuvanju lepote. Jedan od takvih tretmana je i radiotalasni lifting.

Šta je radiotalasni lifting?

Godine će ostaviti tragove na svačijoj koži, a ovi tragovi ne podrazumevaju samo izgled, već narušavanje i oštećenje unutar same strukture kože i njenog kvaliteta. Kako vreme prolazi, koža postaje opuštena, dehidrirana, suva i naborana. Ovi efekti starenja će se više istaći kod osoba koje se izlažu prirodnom ili veštačkom (solarijum) UV zračenju. Korišćenje električne struje (minimalnog napona), prisutno je u medicini veoma dufo. Visoko-frekventna struja kreira elektromagnetno polje koje stvara radio talase. Radiotalasni lifting predstavlja nehiruršku, neagresivnu i za sada veoma efikasnu metodu za zatezanje kože lica i tela.

 

Kako radiotalasi rade u cilju lepote?

Radiotalasni lifting predstavlja kontrolisano zagrevanje tkiva, što izaziva „oštećenje“ vezivnog tkiva, na čemu su bazirani svi tretmani zatezanja. Zagrevanje tkiva, izaziva kontrakcije postojećih vlakana kolagena, dok  „oštećenje“ vezivnog tkiva inicira mali upalni proces koji u cilju „izlečenja“ podstiče stvaranje novog i jačeg kolagena. U isto vreme, cirkulacija je ubrzana a područje tretirano radiotalasnim liftingom je bolje prokvrvljeno i „napunjeno“ kiseonikom.

 

 

Koje su indikacija za korišćenje radiotalasnog liftinga?

Upotrebom radiotalasnog liftinga, koža lica postaje čvršća, fine bore nestaju, dublje bore se smanjuju a nasolabijalna linija postaje plića, koža izgleda sveža, hidrirana, tamni krugovi okolo očiju uklonjeni, nežna koža okolo usana je zategnuta, pogled deluje otvoreniji...  Osim na licu, ovaj metod daje fantastične rezultata kada je u pianju opuštena koža na telu (stomaku, bokovima, zadnjici, i nadlaktici). Takođe je ova procedura veoma uspešna prilikom uklanjanja celulita i strija.
 

Kako se vrši radiotalasni lifting i da li je bolan?

Ova procedura je jednostavna, bez neprijatnosti i bola i ne zahteva nikakav vid anestezije. Na regiju koja se tretira nanosi se gel. Nakon toga, eleltrode klize po koži. Prijatna toplota je jedino šta pacijent oseti. Ova procedura se može raditi tokom čitave godine. Tretman ne ostavlja nikakve tragove i posledice koje zahtevaju oporavak, te se odmah nakon tretmana, pacijentkinja može vratiti u normalan životni tok.

 

Koliko tretmana je potrebno da bi efekti bili zaista vidljivi?

Uglavnom je potrebno od 3 do 6 tretmana sa razmakom od 3 do 4 nedelje. Ovo sve zavisi od stanja vaše kože, ali to će vas već posavetovati stručnjak koji će vršiti radiotalasni lifting. Jedan tretman traje od 30 – 60 minuta.

 

Da li se radiotalasni lifting može kombinovati sa nekim drugim zahvatima?

Kako bi radiotalasni lifting dao što bolje rezultate, preporučljivo je da se kombinuje sa hemijskim pilingom i mezoterapijom.Ostavite komentar

Verifikacija