Japansko iscrtavanje obrva

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-03-09 Pregleda: 3054 Komentar: 0

Obrve su deo našeg lica pomoću kojih možemo neverbalno da „razgovaramo“.  One mogu da prenesu različite emocije: začuđenost, namrgođenost, radost, zavodljivost, tugu.  Nestručnim čupanjem obrva u mladalačkim danima možemo da prouzrokujemo gubljenje dlačica i njihovog prirodnog oblika. Obrve jednostavno prestanu da rastu, nakon višegodišnjeg čupanja. Kako u tom slučaju možete vratiti njihov prirodan oblik i popuniti nastale „praznine“? Japansko iscrtavanje obrva je brz i efikasan način da to postignete.

​Šta je japansko iscrtavanje obrva?

Japansko iscrtavanje obrva je nanošenje pigmenta na obrve pomoću posebnog alata (blades – oštrica) kako bi se dobio prirodan izgled dlačica, njihova prirodna debljina i dužina. Japansku metodu iscrtavanja obrva karakteriše popunjavanje forme obrva pomoću oštrice i boja koje su prilagođene korisniku. Ne popunjava se cela površina obrva, već samo kritični delovi. Ovaj metod korekcije obrva spada u trajnu šminku. Za razliku od tetoviranja obrva, ovde nema razlivanja boje koja se nanosi, tako da se forma obrva ne menja.

 

Trajanje postupka i osnovne napomene

Postupak japanskog iscrtavanja obrva traje u principu kratko, oko 20 minuta, ali konsultacije sa stručnim licem traju duže. Ipak, morate biti 100% sigurni da želite na ovaj način da vratite svoj prirodan oblik. Japansko iscrtavanje će vam pomoći da narednih tri do pet godina budete „mirni“ što se tiče izgleda vaših obrva. Naravno, povremeno je potrebno raditi osvežavanje boje. Preporučuje se bar jednom godišnje.

Nakon ovog  tretmana nekoliko dana se izbegava kupanje (bazen, more i sl.), sunčanje i solarijum kao i nanošenje šminke na područje obrva. Najčešće nema crvenila obrva, ali i kada se pojavi traje oko petnaest minuta i zatim se povlači. Posle iscrtavanja se koriste i kreme koje se određuju na osnovu tipa vaše kože. Mazanje obrva kremama traje od dva do sedam dana.  Važno je i znati da se javlja i perutanje obrva. Ono traje samo tri-četiri dana.

Ukoliko ste odlučili da svom licu date svež izgled, predlažemo vam da isprobate japansko iscrtavanje obrva.Ostavite komentar

Verifikacija