Prolećna nega – pripremite se na vreme

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-03-24 Pregleda: 552 Komentar: 0

Sunčevi zraci su konačno počeli da nas obasjavaju, i osećamo se da dobijamo dodatnu energiju u svemu što svakodnevno obavljamo. Ipak, zima, hladni i tmurni dani uzeli svoj danak našoj lepoti, pa nam je svima potrebno jedno detaljno prolećno revitalizovanje po svim pitanjima. Kao i za svaki dom, tako i naše telo traži jedno veliko „prolećno spremanje“. Pa, hajde da vidimo šta je to važno uraditi pre nego što punim hodom zakoračimo u divno, rascvetalo i veselo proleće.

Pripremite vašu kosu

 

Pripremite se na veliko osveženje svoje kose. Nakon nekoliko meseci svakodnevne zaštite kose od hladnoće, i hidriranja, štetnog uticaja kapa i šalova, potrebno je da osvežite svoju kosu, i konačno je pustite da diše i da se sija na sunčevim zracima. Za početak, posetite frizera, i dozvolite mu da nemilosrdno ošiša sve delove (krajeve) koji su oštećeni. Iako će to možda biti malo više kose nego što ste očekivali, osećaćete se sigurno lakše.  Prolećno doba, baš kao i jesen, zna da donese popriličnu količinu vlage u vazduhu, pa se potrudite da koristite balzame i preparate koje će zagladiti i izravnati vašu kosu.

 

Pripremite vaše nokte, ruke i stopala

 

Tokom zime hladan vazduh, grejanje, rukavice, i suv vazduh, mogu itekako da doprinesu isušivanju kože ruku, nogu a nedostatak svežih namirnica će doprineti i da vaši nokti deluju oštećeno i loše.  Nadoknadite vašoj koži na rukama i nogama  potrebnu vlažnost, tako što ćete koristiti ši puter pre spavanja ili u toku dana. Pre bilo kakve hidratacije, potrebno je da uradite piling sa kojim ćete ukloniti sve one mrtve i ogrubele slojeve kože tokom zime. Stopala su naravno posebna priča. Vaše noge bukvalno žude za slobodom, za otvorenom obućom, ali će do doprineti i da se možda vide neke stvari koje ne želite. Priuštite svojim nogama SPA tretman, otklonite grubu kožu sa peta, a nokte nalakirajte i sredite – nikada ne znate kada će osvanuti topao dan a vi ćete obuti otvorene baletanke.

 

Pripremite vašu kožu

 

Prvenstvena nega kože je svakako dodatna hidratacija. Tokom zime, koža se dehidrira, i kako bi zasijala u punom prolećnom sjaju, prvo što trebate da uradite jeste da se hidrirate. Voda će bukvalno oživeti vašu kožu, telo i misli. Kožu osim unutrašnjeg hidriranja, možete tretirati kombinacijom kokosovog i maslinovog ulja – sa ovim uljima vaša koža neće delovati premasno, a ovi tretmani su idealni za večernje sate.

 

Osvežite svoju makeup kolekciju

 

Ono što je obavezno ovog proleća su svakako BOJE, BOJE i BOJE!  Priuštite sebi ruževe u jarkim narandžastim, roze i ljubičastim tonovima.  Kupite sebi novi bronzer, i „odglumite“ osunčanost vašeg lica. Bilo koji trag boje na licu dodaće mu prolećni sjaj, jer šta je drugo proleće nego gomila boja? Nemojte zaboraviti ni vesele boje na noktima. Samo veselo i šareno. 

Tagovi:


Ostavite komentar

Verifikacija