Polu-trajni i trajni lak za nokte – sličnosti i razlike

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-03-27 Pregleda: 4741 Komentar: 0

Svaka žena želi da ima savršeno negovane i elegantne nokte kao i ruke. U poslednjih nekoliko godina je sve moguće, zahvaljujući prvobitnom francuskom manikiru. Ova tehnika ukrašavanja  i rekonstrukcije noktiju se prvo radila običnim lakovima, a onda su se pojavili specijalni gelovi. To su polu-trajni i trajni gelovi za nokte. Koje su njihove sličnosti, a koje razlike saznajte u sledećim redovima.

Trajni lak za nokte

Specijalni gelovi  - trajni lakovi za nokte su odličnog kvaliteta i daju noktima visok sjaj. Da bi se trajni lak naneo na nokte, potrebno je prvo odstraniti zanoktice i dobro isturpijati nokatnu ploču. Trajni lakovi za nokte se nanose u nekoliko slojeva. Prvo se nanosi bazni gel, zatim dva sloja trajnog laka i na kraju završni sloj. Sve se suši pod UV lampom i fiksira sa specijalnim preparatom.  Njegova postojanost je oko mesec dana. Trajni lak se bukvalno stopi sa vašim prirodnim noktom i jako je čvrst.

 Mnogim ženama je trajni lak pomogao da oporave svoju nokatnu ploču (ako se nokat lista, mekan je i puca i slično). Sa ovim gelom se takođe radi i izlivanje noktiju, tako da za samo nekoliko minuta možete imati dugačke nokte. Uz pažljivo ravnanje gela pomoću turpije, imaćete savršene nokte.

Mane ovog laka su što su često slojevi predebeli i ne odaju utisak prirodnog izgleda nokta. Druga stvar je što je pucanje ovih noktiju izuzetno bolno. Pod njim puca i nokatna ploča i to može biti vrlo neprijatno. Ukoliko je došlo do krzanja gela, teško ga je sam skinuti. Tada je potrebno otići u salon i izvršiti kompletnu reparaciju ili rekonstrukciju nokta.

Polu-trajni lak za nokte

Polu-trajni lakovi za nokte su otporniji od običnih lakova. Za razliku od trajnog laka, njihova postojanost je od dve do tri nedelje. Razlika u odnosu na trajni lak je u tome što sa polu-trajnim lakom izgledaju prirodnije i proces nanošenja laka je malo drugačiji. Pri nanošenju polu-trajnog laka je takođe potrebno odstraniti zanoktice, ali se nokat vrlo malo turpija sa mekšom turpijom. Nakon toga se nanosi bazni gel koji ostavljate da se osuši oko trideset sekundi. Na ovaj sloj se nanosi zaštitni lak i tada se nokti suše pod UV lampom. Nakon toga se nanosi polu-trajni lak u željenoj boji (jedan ili dva sloja) i suši pod istom lampom. Završni sloj je zaštitni gel i fiksator.

ProNails - Sopolish polu-trajni lak za nokte

Polu-trajni lak možete lako sami skinuti. Potrebno je prvo malo isturpijati lak, na malo vate naneti čisti aceton i staviti ga na nokte i zatim svaki nokat umotati u foliju. Ostavite petnaest minuta da aceton deluje i skinite polutrajni lak štapićem za nokte. Nokat se neće oštetiti. Postoje čak i brendovi koji imaju polu-trajne lakove za nokte koje možete odstraniti i bez sredstava za otapanje, kao što je ProNails i njihova linija polutrajnih lakova Sopolish.Ostavite komentar

Verifikacija