Nega laktova I kolena

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-04-06 Pregleda: 1376 Komentar: 0

Kada razmišljamo o lepoti i negovanju kože, prvo pomislimo na lice, ruke i noge. U većini slučajeva, zaboravimo na osetljive delove našeg tela kao što su laktovi i kolena. Činjenica je da je na njih lako zaboraviti, ali ipak ne smemo ih zanemariti. Koža na laktovima i kolenima je sklona da potamni i da se stvori grubi sloj kože. Razni su razlozi tome, a najčešće je zanemarivanje pri negovanju tela, izlaganje suncu bez odogovarajuće zaštite, upotreba nekih lekova kao i postojanje određenih bolesti. Budući da idemo u susret letu, pobrinite se da izgledate sjajno na plaži. 

Dve stvari na koje morate obratiti pažnju pri negovanju kože na laktovima i kolenima su lepota ili fizički izgled i očuvanje zglobova ovih delova tela. Postoji nekoliko načina da se rešite tamnih i grubih delova kože na laktovima i kolenima, kako bi ona postala meka i svetla:

 

Pre svega obratite pažnju na to da su ovi delovi tela skloni ka nakupljanju prljavštine, narošito leti. Ako se prljavština akumulira u nekom od ovih regiona, onda taj deo postaje taman, a koža gruba. Zato je potrebno raditi piling laktova i kolena. U te svrhe možete primeniti i kupovni piling za telo koji vama odgovara, ali ga možete napraviti i sami. Piling je potrebno raditi dva do tri puta nedeljno. Na ovaj način ćete odstraniti mrtve ćelije i koža će postati mekša.

 

Kako biste se rešili tamne boje ove regije na telu, najčešće se preporučuje limun. Limun je poznat kao delotvoran prirodni izbeljivač. Jednostavno ga presecite i utrljajte na laktove i kolena nakon kupanja. Ostavite oko deset minuta da deluje, a zatim isperite mlakom vodom.

 

Jasno je da se nega ove regije tela podrazumeva i dodatnu hidrataciju kože. Zato je nakon kupanja, pilinga i izbeljivanja, potrebno utrljati i odgovarajuću hidratantnu kremu. Pobrinite se da vam kolena i laktovi pre toga budu potpuno suvi. Nanesite hidratantnu kremu i ostavite da deluje preko noći. Ukoliko nemate odogovarajuću kremu za ovu regiju, svakako možete koristiti i bademovo ulje ili proizvode koji sadrže visok procenat bademovog ulja u sebi.

 

Duga kupka u kadi će sigurno preporoditi vašu suvu kožu. Napunite kadu, sipajte mirišljavu morsku so, lezite i uživajte. Nakon pola sata ćete se sigurno osećati mnogo bolje, a biće vam lakše da uradite i potreban piling. Dok nanosite piling, ispružite ruke ispred sebe i laganim kružnim pokretima uradite i blagu masažu. Tako ćete olakšati i funkcionisanje zglobova i pokrenuti cirkulaciju. Isto važi i za kolena.

 Ostavite komentar

Verifikacija