Vodič za upotrebu makeup četkica

Napisao: blogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2015-04-16 Pregleda: 8370 Komentar: 0

Ukoliko makeup nije vaša opsesija, i vaš neseser obuhvata skromno izdanje šminke, tada teško da ćete znati čemu sve služe različite četkice koje se koriste prilikom nanošenja šminke. Ponekad, ni oni koji sebe smatraju ekspertima nisu potpuno sigurni u svrhu istih. Odlučili ste da se malo više posvetite sebi i da uvedete neke novitete u svojoj svakodnevnoj rutini makeup-a? Onda je ovaj vodič za pravilno korišćenje makeup četkica prava stvar za vas.

1.       Četkica za nanošenje podloge

Ova četkica se obično koristi za nanošenje podloge na čitavo lice. Njen završetak omogućuje da se od lica stvori savršeno glatko i ravno „platno“ na koje ćete lako naneti ostalu šminku. Vrh četkice će biti od koristi da podlogu nanesete i na zakrivljene delove lica kao što su uglovi oko nosa i dno čela. Postoje dve vrste ovih četkica: zakošena i zaobljena. Zakošenu je najbolje koristiti prilikom mešanja više nijansi pudera, dok zaobljena omogućuje da podlogu nanesete besprekorno.

Savet: podlogu ćete najbolje naneti ukoliko je utapkate u kožu pomoću ove četkice. Izbegavajte „razvlačenje“ i pokrete slične farbanju. Što sitniji pokreti – to će dati izgled prirodnog.

2.       Četkica za nanošenje tečnog pudera

Ova četkica se obično koristi za nanošenje tečnog pudera. Njen završetak omogućava da tečni puder nanesete besprekorno, bez tragova nanošenja.

Savet: Tečni puder nanosite takođe laganim utapkavanjem, sve dok ne dobijete savršeno izjednačenu nijansu tena.

3.       Čektica za nanošenje korektora

Ova četkica predstavlja samo manju verziju četkice za nanošenje podloge. Uz pomoć ove četkice možete uspešno pokriti sve eventualne nepravilnosti na koži – bubuljice, pegice, ožiljke... Takođe, sa njom ćete naneti korektor u cilju i da otklonite tamne krugove okolo očiju.

Savet: prilikom nanošenja korektora budite „lake ruke“, nemojte nanositi mnogo priizvoda, niti praviti grube pokrete sa četkicom. Potrebno je proizvod naneti tako da se stopi sa podlogom a da je pri tome ne narušite.

4.       Četkica za rumenilo

Četkice za rumenilo su obično pune, mekane, paperjaste i okrugle. Ovakva njihova struktura i oblik omogućava lepo uzimanje proizvoda iz skoro svakog pakovanja kao i njegovo prirodno i ravnomerno nanošenje na željeno područje na licu. Ovu četkicu možete koristiti i za nanošenje bronzera.

Savet: Rumenilo ili bronzer uvek nanosite tako da počnete sa malom količinom, i po potrebi dodajte više. Na ovaj način izbegnite preteranu količinu boje na licu jer na taj način možete izgledati neprirodno.

5.       Četkica za konturisanje lica

Sa ovom četkicom možete vrlo lako izvući konture lica i na taj način istaći/prikriti nedostatke kao što su širok nos, široki obrazi i sl. Sa ovom četkicom možete rasporediti bronzer kako biste postigle efekat istaknutih jagodičnih kostiju, definisati čelo ili naprosto dajte svom licu malo preplanulosti.

Savet: Kako biste pronašli liniju za nanošenje bronzera, postavite četkicu od ugla usana do uveta. Na delu te linije je područje na koje trebate da stavite bronzer.

6.       Četkica za nanošenje senke za oči

Pravilno nanošenje senke na oči je od velikog značaja za vaš celokupni makeup izgled. Mala, mekana i paperjasta četkica, omogućiće vam da na najbolji način pokrijete vaš gornji kapak kao i da ga osenčite. Laganim utrljavanjem rasporedite boju da bude ravnomerna.

Savet: Ukoliko želite da vam senke imaju intenzivniju boju, pre uzimanja proizvoda, pokvasite četkicu i onda nanosite senku. Na ovaj način nanošenje će biti preciznije a boje jače.

7.       Četkica za senčenje obrva

Uz pomoć ove četkice možete definisati obrve tako što ćete naneti boju za obrve, gel ili vosak. Ona će ispuniti sve prazne delove i dodati oblik tamo gde je neophodno. Sa ovom četkicom možete naneti i ajlajner – ukoliko ste dovoljno hrabre.

Savet: Proizvod na obrve nanosite kratkim odsečnim pokretima kako biste postigle prirodan izgled.

 Ostavite komentar

Verifikacija