Romantična prolećna šminka

Napisao: dblogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2015-04-16 Pregleda: 1664 Komentar: 0

Proleće u nama budi posebne osećaje. U vazduhu se oseća sreća, ljubav, radost. Devojke su romantičnije nego inače. U skladu sa osećajima se nanosi i šminka. Romantična prolećna šminka će vam pružiti poseban osećaj zadovoljstva. 

Za romantičan izgled očiju biće vam potrebno: svetlo roza senka za oči (metalik), svetlo ljubičasta i tamno ljubičasta senka za oči (metalik),  bela senka za oči (sedefasta), crni ajlajner, kreon i maskara.

 

Prvi korak:

Počnite tako što ćete na očni kapak naneti rozu senku za oči, sve do kosti koja vodi ka obrvama.

 

 

Drugi korak:

Naglasiti rozu boju tako što ćete iznad nje, na kost ispod obrva naneti svetlo ljubičastu senku za oči. Dobro utrljajte senku, kako biste naglasili oči.

 

 

Treći korak:

Nanesite tamnoljubičastu nijansu senke na 1/3 donjeg kapka, ka spoljašnjem uglu oka.

 

 

Četvrti korak:

Iznad gornjih trepavica, od polovine kapka krenite da izvlačite crni ajlajner. Izvicite oštru strelicu ka spoljašnjem delu oka.

 

 

Peti korak:

Odgovarajućom četkicom istrljajte naglašene granice ajlajnera i donje ljubičaste crte koju ste iscrtali. Oni ne treba da budu jakih boja, već granice trebaju da izgledaju maglovito. Zatim na gornji kapak, uz koren trepavica, iscrtati kreonom tanku crnu liniju.

 

 

Šesti korak:

Belu sedefastu senku nanesite u unutrašnji ugao oka. Zatim prevucite senku duž donjeg kapka, da ga osvetlite. Takođe, možete staviti i malo bele sedefaste senke na gornji kapak po sredini.

 

 

Sedmi korak:

Posebnom četkicom utrljajte granice sivih linija na donjem kapku da bi glatko prešao u boju kože. Kako biste znala koju četkicu i kada da upotrebite, pročitajte tekst  Vodič za upotrebu makeup četkica.

 

 

Osmi korak:

Uzmite manju četkicu za obrve i nanesite malo kreona. Izvucite blagu liniju ka krajnjem delu obrve.

 

 

Deveti korak:

Izvucite trepavice maskarom ili zalepite veštačke trepavice.

 

 

Vaša romantična prolećna šminka je spremna!

 

 

Ako lepo iskombinujete Trendi detalje za proleće/leto 2015 i Trendi frizure za proleće 2015. imaćete osećaj da su vam stalno leptirići u stomaku.

 Ostavite komentar

Verifikacija