Saveti za prolećnu negu kože

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-04-28 Pregleda: 786 Komentar: 0

Dani su sve duži i topliji, polako se rešavamo zimske odeće poput džempera i čizama i prelazimo na majce kratkih rukava, suknje, šorceve i sandale. Iako vaše raspoloženje raste sa ovim lepim danima, vaša koža još uvek zahteva dodatnu negu i oporavak od zime. Zima je ostavila tragove na celom telu – koža je suva, gruba, ispucala, a skriveni delovi tela kao što su pete, kolena i laktovi zahtevaju još dodatnu negu. Pružamo vam nekoliko saveta kako se vrši nega kože posle zime i sprema za prolećne lepe dane:

 

Koristite kreme sa SPF faktorom

 

Jako je važno da vaša dnevna krema ima odgovarajući zaštitni faktor od UV zračenja. Zapamtite da su UV zraci jedan od čimbenika koji doprinose starenju kože. Zato nije loše da koristite dnevnu anti-age kremu sa odgovarajućim SPF faktorom.

 

 

 

Počnite da uzimate suplemente

 

Ukoliko vaša koža izgleda jako suvo nakon oštre i hladne zime, onda joj je potrebna duboka hidratacija. Dobro je da u tom slučaju koristite kreme sa hijaluronskom kiselinom i omega uljima. Povećajte i dnevni unos omega kiselina u svoj organizam. Tu spadaju riba, orasi, laneno seme, lešnici, zatim nerafinisana biljna ulja kao što su suncokretovo, kukuruzno i sojino.

 

 

 

Posvetite se čišćenju i masaži

 

Proleće je pravo vreme za čišćenje kože. To se postiže preparatima kao što je blagi piling za lice i piling za telo, ali mogu i dugi preparati za čišćenje kože. Nanesite ih na kožu i masirajte kružnim pokretima kožu lica i tela oko dva minuta. Nakon dve nedelje ćete primetiti znatno poboljšanje na svojoj koži, ona će postati blistavila i zdravija.

 

 

 

Vodite računa o dekolteu i vratu

 

Proleće, a zatim i leto je vreme za dekoltirane haljine i majce. U toku zime je ovaj deo tela pokriven i posvećujemo mu manje pažnje. Sada je vreme da vrat i dekolte zablistaju. Savetujemo vam da nakon večernjeg kupanja, završite ispiranje hladnijom vodom. Zatim očistite vrat i dekolte odgovarajućim tonikom za telo i utrljajte hidratantnu kremu. Blagim pokretima ruke masirajte ovu regiju od dole ka gore. Treba imati u vidu da su dekolte i vrat najviše izloženi suncu, pa su najviše podložni starenju i stvaranju bora. Zato koristite anti-age kreme sa odgovarajućim zaštitnim faktorom. Ostavite komentar

Verifikacija