Kako da odabereš najbolju nijansu rozog karmina?

Napisao: blogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2015-05-06 Pregleda: 2277 Komentar: 0

Skoro u svakom časopisu, portalu ili blogu viđamo kako su sve žene i devojke poludele za rozim karminima i sjajevima. Međutim, ma koliko ova boja bila planetarno popularna sezone 2015. budite oprezne. Roza boja stoji svima, ali ne i svaka nijansa. Nemojte da napravite paradu kiča od svog lica samo iz proste želje da postanete trendy. Roza je definitivno jedna od najlepših boja ruža za usne, a opet, jedna od najtežih boja za odabrati. Otkrivamo vam kako da uklopite pink nijanse sa svojom bojom tena. 

Ukoliko imate svetao-poruclanski ten

Da li si ikada upotrebila termine „svetao“, „providan“ ili „porculanski“ kako bi opisala svoj ten? Ukoliko jesi onda da – pričamo baš o tebi“. Kod ove boje tena ne mogu se napraviti preterane greške oko odabira roze boje, ali ipak, ovom tenu pristaju najviše pink boje u tonu breskve ( sa primesama narandžaste, tople). Ova boja će pomoći da napravi lep kontrast na vašem licu, istaći će ten, a istovremeno eventualno crvenilo kože (rumene obraze i sl.) staviti u plan iza. Ova nijansa roze nije jedina opcija za tebe. Super bi ti stajale i nežno roze nijanse sa nijansama boje ruže ili ljubičastim podtonovima.

Ukoliko te krasi ten srednje nijanse

Zaista si srećnica! Ukoliko imaš ovaj srednje tamno-svetao maslinasti ten, ti možeš da nosiš skoro sve nijanse roze karmina. Jedino što trebaš da izbegavaš jesu karmini sa plavim podtonovima. Umesto njih, odaberi raskošne roze karmine sa lubeničastim tonovima, ili „nude“ nijasne pink boje za prirodniji izgled. Takođe, ne možeš promašiti ni sa tamnim roze nijansanama koje imaju primese boje karamele i braon.

Za dame sa tamnim tenom

Ovoj boji tena pristajaće savršeno svetlije i jarkije roze boje. Ukoliko voliš izazove, a imaš taman ten, tada svakako odaberi neki jarki roze karmin boje fuksije. Ako želiš da ti ten deluje još tamnije, svakako isprobaj  svetlije, ljubičastije tonove rozog karmina. Ono što moraš izbegavati jesu pepeljaste, neutralne roze boje. Sa njima na usnama, tvoje lice će izgledati „isprano“.Ostavite komentar

Verifikacija