Kako da se obučeš u skladu sa svojom građom?

Napisao: blogs Objavljeno u: Stil Postavljeno: 2015-05-29 Pregleda: 875 Komentar: 0

Koliko puta vam se desi da prelistavate neke časopise ili razgledate popularne boardove po Pinterestu tražeći svoju savršenu odevnu kombinaciju? Međutim, uglavnom ostanemo razočarane, jer ono što vidimo na manekenkama i devojkama sa vitkom građom obično baš i ne ispadne onako kako smo mi to na sebi zamišljale. Posebno biste trebale biti oprezne ukoliko se odlučite da vaš outfit kupujete online, ali naravno, postoje neke osnovne smernice koje će vam omogućiti da ne možete mnogo pogrešiti. Ono što je prvo i osnovno, jeste da dobro shvatite svoju građu tela i tek tada krenete u pohod na butike.

Obline : sve oči uprte u struk

Ukoliko vas krase obline (manje ili više), pa čak i ako ste buckasti, najvažnije je da istaknete svoj struk. Izbegavajte vrećaste i lepršave stvari jer će vas one učiniti vizuelno još debljima nego što to stvarno jeste. U stvari, možete nositi i lepršavo, ali tada važi jedno pravilo: obavezan kaiš!  Vlasnice ovakvog oblika tela će verovatno često posećivati krojačke radionice i morati da prilagođavaju svoje suknje i pantalone. Široki bokovi šesto doprinesu da su stvari u struku široke i da „lete“ oko tela. Ukoliko želite da nosite suknje, one u obliku slova A će vam najbolje pristajati i vizuelno će smanjiti vaš donji deo tela. Odeća ispod kaiša bi trebala lagano da pada i prati liniju bokova, a kaiš podignite malo višlje kako biste vizuelno dali efekat dužeg donjeg dela tela. I... naravno – štikle će vam uvek pomoći da izgledate potpuno šik.

Punačka figura:

Borite se sa viškom kilograma, naprosto se takve građe i nemate izražen struk? Ne brinite, niste usmaljeni. Mnogo žena ima ovakvu građu i ona nije tako loša ukoliko znate da se izborite sa njom i obučete na pravi način. Vama dobro pristaju tanki rastegljivi materijali koji padaju i koji svojim uzdužnim prevojima vizuelno izdužuju vašu figuru. Ukoliko se radi o haljini, uvek birajte dužinu do kolena (ili malo ispod). Lepo skrojena odela će vam pristajati, samo uvek vodite računa da sve bude ležerno i da ni na jednom mestu ne izgleda kao da će nešto da pukne. Takođe, izbegavajte odeću sa printom, birajte odeću u boji, ali jednobojne komade. Print na tkanini proširiće vas vizuelno i više nego što u prirodi jeste (pogoto izbegavajte tufnice, štraftice, cvetiće i sl.)

Dečačka građa:

Ovakvu građuima veliki broj žena, i uglavnom pate zbog nedostatka oblina na poželjnim mestima. Međutim, nema mesta za brigu, jer uz prikladnu odeću i sa ovom figurom možete izgledati i više nego sexy. Veoma je bitno da svojom odećom istaknete struk a uz pomoću nekog printa ili zanimljiog rada vizuelno učinite vaš gornji deo punijim. Dodavanje karnerića, kragnica i ostalih čipkastih detalja, ublažiće grubu dečačku figuru i dodati joj ženstvenost. Ovo je jedan od retkih tipova građe koji može da potpuno eksperimentiše sa printovima, dezenima i bojama.

Niska građa:

Često se osećate kao patuljak, nogavice i rukavi su vam uvek nekako predugački? Onda je ovo rešenje za vas: nemojte da nosite suknje duže od kolena, poželjno je i kraće. Koristite jednobojne komade odeće, pantalone birajte u crnoj boji – one će vas učiniti višljima, a džempere i topove nemojte kupovati sa dužinom koja prekriva bokove. Nosite odeću do struka. U zavisnosti od punoće gornjeg ili donjeg dela figure, dodajte malo nabora, čipke i sl. kako biste dopunili vizuelno deo tela koji vam je tanji.

 Ostavite komentar

Verifikacija