Letnja nega kože – sve što moraš da znaš

Napisao: dblogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-06-01 Pregleda: 685 Komentar: 0

Uskoro će početak leta, iako su vrućine već letnje. U ovo doba godine našoj koži je potrebna posebna pažnja, nega i zaštita. Pružamo ti nekoliko saveta o letnjog nezi kože koje moraš da znaš. 

Hladni krastavac za osveženje kože

 

Toplo vreme u kombinaciji sa znojem je jedan od razloga što koža u toku leta može da izgleda izmučeno. Najbolji način da svom licu date sjaj je da na njega stavite kolutove od hladnog krastavca. To će hidrirati vašu kožu, čineći je mekom i osveženom.

 

Aspirin i med u borbi protiv bubuljica

 

Jedan od veoma korisnih saveta je kako se rešiti bubuljica u toku leta. U tome vam može pomoći aspirin i maska od meda. Potrebno je da u jednoj činiji izmrvite aspirin, u to dodate malo tonera za lice i napravite pastu za mazanje. Ovu mešavinu nanesite na svoje bubuljice i ostavite 5 minuta. Isperite lice mlakom vodom i na svaku bubuljicu nanesite malo meda. Ostavite da deluje 10 minuta i opet umite lice.

 

Kockice leda za zatvaranje pora

 

Primećujete da se pore na licu više otvaraju u toku leta, tačnije kada je toplo. Da biste zatvorili pore i zaštitili kožu od štetnih spoljnih uticaja potrebno je u toku dana da uzmete kockice leda i utrljate na lice. Na ovaj način će se pore zatvoriti i koža će biti zaštićena od znoja i štetnih hemikalija iz šminke koje se probijaju u vašu kožu i mogu da začepe pore.

 

Izbegavajte usku odeću

 

Savet koji je jako važan za leto i svaka žena treba da zna jeste – izbegavajte usku odeću. Uska odeća ne dozvoljava koži da diše, dolazi do zatvaranja pora, preteranog znojenja i stvaranja bubuljica. U ovo doba godine je bolje nositi ležerniju odeću od pamuka.

 

Krema za sunčanje je obavezna

 

Jedan od najboljih saveta za letnju negu kože je da ne napuštate kuću ukoliko niste prethodno naneli kremu za zaštitu od sunca koja ima minimum SPF 15. Kožu morate da zaštitite od štetnih sunčevih zraka. Dakle, 20 minuta pre izlaska iz kući, nanesite kremu za sunčanje na telo i lice.

 

Slana voda za mekšu kožu

 

Slana voda sadrži prirodne sastojke koji brinu o vašoj koži u toku leta. Ona povećava protok krvi ostavljajući kožu svežom i mekšom. Savet je da svakako neko vreme provedete na moru.

 

Nega laktova i kolena

 

Laktovi i kolena su najviše pogođene oblasti u toku leta. Obratite posebnu pažnju na njih i pružite im potrebnu negu. Na našem blogu smo već pisali o tome - pogledajte ovde: Nega laktova i kolena.

 

Limun za masnu kožu

U toku leta se koža više znoji i više se masti. Ukoliko ste vi jedna od onih osoba koje imaju problem sa masnom kožom, onda će vam limun sigurno pomoći. Iscedite limun i nanesite sok na lice pomoću vate. Ostavite 10 minuta da deluje, a zatim isperite lice hladnom vodom. Nakon toga možete utrljati krastavac da umiri vaše lice. Osobe sa osetljivom kožom ne bi trebale da isprobavaju ovaj tretman sa limunom, jer je on dosta agresivan. Ostavite komentar

Verifikacija