Posvetlite svoju kosu na prirodan način

Napisao: blogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2015-06-05 Pregleda: 1636 Komentar: 0

Posvetljivanje kose je nešto što nikada neće izaći iz mode a pogotovo kada dođe lepo vreme i kada osunčana kosa postane nešto što se savršeno uklapa sa preplanulim tenom. Inače, važi pravilo da kosa koja je za samo nijansu ili dve svetlija od prirodne boje, daje licu mlađi izgled pa je možda upravo to i jedan od razloga zbog čega je svetla kosa uvek popularna.

Kako biste koristili prirodne preparate za posvetljivanje kose, važno je da nekoliko preduslova bude ispunjeno:

-  da je kosa zdrava i kondicionirana

-  da ste vlasnica potpuno prirodne boje (bez prethodnih farbanja), jer prirodan način posvetljivanja kose neće biti vidljiv ukoliko već imate neku boju na kosi

-  počnite da koristite neke od balzama za kosu koji se ne ispiraju

-  ako vam je kosa suva, dodajte joj malo živosti uz pomoću žumanca i maslinovog ulja

Kada je vaša kosa lepa, zdrava i negovana, tada će posvetljivanje na prirodan način imati najvećeg efekta. Ove metode posvetljivanja najbolje uspevaju na prirodnim nijansama kose koje nisu previše tamne a ostaviće prirodne efekete – kao da ste malo duže boravili na suncu.

 

Posvetljivanje kose uz pomoć meda:

Na vlažnu kosu nanesite sveži med – koliko god možete (količinski). Vodite računa da medom prekrijete kosu od korena do vrhova. Pokrijte glavu sa nekom najlon kesom i ostavite da med stoji na kosi duže vremena (nekoliko sati), a ako se osećate udobno, možete i prenoćiti sa ovom maskom. Potom, isperite sa hladnom vodom. Važna napomena: med mora biti prirodan i što svežiji. Ovo vam verovatno neće „upaliti“ sa medom iz supermarketa, pa pokušajte da ga pronađete kod domaćih proizvođača.

 

Posvetljivanje kose uz pomoć kamilice

Skuvajte veoma koncentrovan čak kamilice ( možete slobodno čitavo pakovanje čaja da upotrebite na količinu vode koja vam je potrebna za ispiranje kose). Ostavite da se čaj malo rsahladi, i potom, sa mlakim čajem isperite prethodno suvu kosu. Ponovite ovaj proces nekoliko puta. Pustite da vam se kosa osuši na prirodan način, a najbolje bi bilo ukoliko ste u mogućnosti da se osuši na suncu.

 

Posvetljivanje kose uz pomoć cimeta

Potrebno je da od cimeta napravite gustu pastu (možete birati da li želite da ga izmešate sa medom, ili ćete ga pomešati sa svojim omiljenim balzamom). Cimet deluje kao hemijsko sredstvo za posvetljenje kose. Ovu pastu nanesite na isfrotiranu kosu, i ostavite nekoliko sati na glavi. Poželjno bi bilo da osušite kosu na suncu. Potom, isperite kosu mlakom vodom, i uživajte u posvetljenim pramenčićima.

 

Posvetljivanje kose uz pomoć limuna

Iscedite jedan ili dva limuna i napravite mešavinu sa vodom tako da voda čini ¼. Prespite ovaj miks u neku bočicu sa raspršivačem i poprskajte suvu kosu. Ostavite kosu da se osuši na suncu. Kada se kosa osuši, isperite je sa vodom i potom koristite balzam za kosu.

 

 

Posvetljivanje kose uz pomoć Sunca

Stiglo nam je proleće, a i leto samo što nije. Ovo je idealno vreme da iskoristite sunce kao sredstvo posvetljivanja vaše kose. Pametno provodite vreme na suncu, i dozvolite mu da napravi najprirodnije i najlepše pramenove na vašoj kosi.

Prethodne sastojke možete i međusobno kombinovati, evo dve ideje:

Limunov sok i čaj od kamilice (Napravite jak čaj od kamilice i u njega dodajte sok od limuna – na dve šolje čaja ide jedan ceđeni limun. Nanesite na kosu i ostavite da se osuši, naravno ako ste un mogućnosti, na sunčevim zracima.)

Cimet, med i limun (Na svaku supenu kašiku meda, dodajte 1 supenu kašiku destilovane vode, 1 kafenu kašiju cimeta i 1 supenu kašiku limunovog soka. Nanesite ovu smesu na kosu i prenoćite, potom isperite.)Ostavite komentar

Verifikacija