Kratke frizure - letnji trend 2015

Napisao: dblogs Objavljeno u: Kosa Postavljeno: 2015-06-08 Pregleda: 1842 Komentar: 0

Ove godine su kratke frizure jedan od veoma popularnih letnjih trendova, kada je kosa u pitanju. Ako ste ljubitelji ovog stila, onda su one za vas definitivno must-have ovog leta.  Mnoge slavne ličnosti su se odlučile da promene svoj imidž i skratile su kosu. Za ženu koja ima dugačku kosu je njeno skraćivanje i prelazak u drugi imidž jako veliki korak. Ukoliko ipak ne želiš baš tako drastičnu promenu, možeš se odlučiti na stepenastu frizuru koju ćeš moći prilagoditi letnjim trendovima za 2015. godinu. 

Kratke frizure ne pristaju svima. Da bi se odlučila na skraćivanje svoje kose, moraš voditi računa o nekoliko faktora: o tvojoj ličnosti, životnom stilu, karijeri, obliku glave, boji očiju, obliku tvog tela itd. Kratka kosa će tvom licu dati potpuno drugačiji izgled, koji sa dugom kosom nikada ne bi mogla postići. Kratke frizure ističu crte tvog lica, oči i usta. Osobe iz vašeg okruženja će mnogo bolje zapaziti konture vašeg lica.

 

 

Kratke frizure se odlikuju određenim karakteristikama koje niko ne može poreći. Pre svega, tu je lakoća održavanja. Ako imate dugu kosu, sigurno ne možete da je perete svaki dan. Sa kratkom kosom je to drugačije. Pranje, sušenje i oblikovanje vaše kratke frizure neće trajati duže od pola sata. Vaš stajling sa kratkom kosom uvek može bit besprekoran. Koristeći vosak za kosu ili kreme za oblikovanje kose dajete vašoj kosi život i oblikujete je na željeni način. Ne morate se strogo pridržavati pravila i stalno je oblikovati u istu frizuru. Kombinacija za oblikovanje je bezbroj. Kratka kosa vam pruža mogućnost da sa njom eksperimentišete. Pa, ukoliko vam se i ne svidi ono što ste napravili, lako je možete prepraviti u vaš uobičajeni hair look. Vaše šiške mogu biti kraće ili duže, nameštene na levu ili desnu stranu lica, možete ih prebaciti i preko glave i slično. Sa interesantnim oblikovanjem kratke frizure možete postići moderan, futuristički izgled. Čak i osobe sa kovrdžavom kosom mogu da nose kratke frizure. Slojevito ošišane kovrdže koje su neobuzdane spadaju u veoma popularnu letnju frizuru.

 

Žene vole da nose kratke frizure i na posao. Na taj način odaju utisak samopouzdanja i samopoštvanja koji im je potreban u poslovnom svetu.

Treba imati u vidu da kratka frizura izgleda sjajno bez obzira koje je boje i koja je godina. Ipak treba voditi računa da se vaša frizura uklapa sa vašim oblikom lica, inače promena neće biti zadovoljavajuća. Ukoliko niste sigurni, bolje je da krenete sa laganijim skraćivanjem npr. sa popularnom Lob (Long Bob) frizurom, pa zatim eksperimentišete dalje. Ukoliko se odlučita na skraćivanje svoje kose, imajte u vidu i to da će vas kratka frizura definitivno podmladiti. Ostavite komentar

Verifikacija