Saveti za savršen letnji odmor

Napisao: dblogs Objavljeno u: Stil Postavljeno: 2015-06-19 Pregleda: 1033 Komentar: 0

Kada planirate letnji odmor, mnogo toga morate imati na umu kako bi sve proteklo savršeno. Naravno, podrazumeva se da letnji odmor provodite u toplijim krajevima, kao što je more. Kako biste imali savršen letnji odmor i sjajno se proveli u mestu koje ste odabrali za tu priliku, potrebno je da uradite nekoliko stvari:

Uradite svoje istraživanje

Kada počinjete sa planiranjem letnje avanture, normalno je da na Internetu saznate što više informacija o mestu koje posećujete. Tu možete dobiti korisne informacije o hotelima, restoranima, kafićima, plažama, ekskurzijama i slično. Još bolje je da se raspitate kod prijatelja koji su već bili na istom mestu, kakvi su njihovi utisci, šta oni preporučuju da se vidi ili uradi, a šta smatraju da nije baš bilo najbolje.

Ne kupujte nepotrebne suvenire

Iako svi volimo da kupujemo koješta kada negde odemo, potrudite se da ipak ne bacate novac na tričave suvenire. Osim ako zaista niste naišli na nešto jako korisno ili je to nešto za čime već dugo tragate. Savetujemo da novac koji bi potrošili na sitnice bolje iskoristite na iskustvo koje ćete samo jednom tamo doživeti, a u vašem sećanju će ostati zauvek.

Pripremite se

Pripremite dodatnu bateriju i memorijsku karticu na mobilnom telefonu, jer ćete na svakom koraku praviti fotke i snimke. Pored toga je potrebno pripremiti i medicinske preparate koji bi vam mogli zatrebati u slučaju nužde: kreme protiv opekotina, lekovi protiv glavobolje i mučnine, krema protiv komaraca i ugriza buba, ...

Ne nosite svoje najvrednije modne aksesoare na put

Ukoliko imate jako vredan nakit, torbe, odeću ili obuću koju niste u mogućnosti sebi svakodnevno da priuštite, savetujemo vam da ih bolje ostavite kod kuće. Znamo da se danas svaka fotografija deli na raznim društvenim mrežama, a upravo tu neko može da vas pronađe i uzme vam  dragocene stvari. Budite ono što jeste, opušteni i neupadljivi za lopove, a bolje ćete se i provesti kada nemate brigu na koju morate stalno da mislite i pazite.

Budite avanturisti

Nema potrebe da putujete na kraj sveta da biste probali nešto novo. Napravite turističku turu gradom, isprobajte lokalna jela i pića,  ili uradite nešto smelo što ste oduvek želeli, ali se niste usudili. Skijajte na vodi, skočite iz padobrana, iznajmite skuter i obiđite susedno mesto...uradite nešto posebno za vas.Ostavite komentar

Verifikacija