Novi makeup hit - strobing!

Napisao: blogs Objavljeno u: Šminka Postavljeno: 2015-06-24 Pregleda: 978 Komentar: 0

Konturisanje lica je osvojilo svet nakon što su poznate ličnosti poput Kim Kardašijan počele da koriste ovu tehniku. Nekima možda ipak preterana, ali ova tehnika zahteva dosta slojeva šminke, boja i sl. Konturisanje sigurno otežava lice, i stvara utisak „maske“, jer niko ne može da nosi toliku količinu makeup-a (čak i najkvalitetnijeg) a da se ne oseća kao pod maskom. I tako, stigao nam je novi trend kao odgovr konturingu, koji otklanja sve ove mane prethodne tehnike. 

Šta je strobing?

Kada čujete ime ove tehnike, verovatno će vas asocirati na strobo efekat – bljeskanje svetlosti u diskotekama. U stvari, ova tehnika itekako ima veze sa svetlom. Strobing znači osvetljavanje lica sa svetlom i samo svetlom.

Po čemu se strobing razlikuje od konturinga?

Osnovna razlika između ove dve tehnike leži u tome da se konturingom menja vizuelni utisak o obliku lica, dok se strobingom ističe ono što je lepo, tj. glavni aduti. Strobing koristi samo hajlajter za isticanje crta lica, ne postoji bronzer, niti tamni puderi.

Koji efekat se dobija strobingom?

Strobingom se dobija efekat sjaja i blistavosti lica. Ne postiže se šljokičav izgled, već lep, prirodan, sjajan izgled kože koji će da uhvati svaku svetlostnu iskricu.

 

Koja je razlika između hajlajtovanja i strobinga?

Ove tehnike su veoma slične ali i različite. Mogu se uporediti kao što je konturing sličan stavljanju bronzera samo što ima mnogo više koraka.

Kako da postignete strobing izgled?

Početak je uvek sa hidratacijom. Samo lepa i hidratantna koža može da se podvrgne ovoj tehnici. Potom pomešajte iluminajzer sa vašom podlogom i nanesite kao osnovu. Zatim,  uzmite hajlajter i počnite da ga  nanosite na delove lica koje želite istaći – jagodice, vrh nosa, delove čela, deo ispod obrva itd.

Koja je prednost strobinga nad konturingom?

Kada radite konturing, tada će vam biti potrebno mnogo više proizvoda nego kada radite strobing. Takođe, strobing je super izbor za leto jer ne otežava lice i ne daje vam osećaj maske.
Za strobing ne morate biti makeup stručnjanci, dovoljno je da znate koje delove lica želite da istaknete.

O čemu treba voditi računa kada se radi strobing?

Morate biti pažljivi prilikom odabira nijansi i vrste proizvoda kada su u pitanju hajlajter, luminajzer i providan puder za završnicu. Previše sjaja nije potrebno, pa vodite računa da ne završite kao novogodišnja jelka, ili da izgledate kao da vas je neko prelio uljem. Posebnu pažnju trebaju da vode dame koje imaju po prirodi masniju kožu lica.Ostavite komentar

Verifikacija