Kako izgledati savršeno i bez šminke?

Napisao: blogs Objavljeno u: Lice i telo Postavljeno: 2015-07-01 Pregleda: 717 Komentar: 0

Leto nam je tu. Osim vrućina pojavila se i blaga lenjost kod svih nas, zar ne? Teška šminka nikome ne prija tokom vrelih letnjih dana, a opet, osećamo se nekako nago i razotkriveno bez nje. Ipak, zašto se ne biste posvetili svojoj prirodnoj lepoti, dozvolili joj da zasija u punom sjaju, a u isto vreme ostali prirodni i bez šminke? Iako možda neki od narednih koraka deluju komplikovano, svakako su mnogo jednostavniji od svakodnevnog nanošenja i skidanja šminke. Naša koža se dovoljno muči tokom leta (isušivanje, oštećivanje usled UV zračenja, iritiranje od znoja, slane vode (ukoliko ste srećni pa odete na more). Predstavljamo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da zasijate u punom sjaju, a da se ne opterećujete šminkom.

  1. Pijte mnogo vode

Ovo je već sigurno pomalo i dosadna fraza, ali ona nikako ne može biti dosadna koliko je u stvari korisna. Posebno leti. Leti organizam dodatno dehidrira, a kako za pravilno funkcionisanje voda jeste nužna, organizam će automatski da povlači vodu iz delova gde je najmanje potrebna. Rad mozga, unutrašnjih organa zahteva hidrataciju, dok suva koža sa aspekta funkcije organizma i nije baš strašna. Pogađate, zar ne? Prvo šta će se isušiti na vašem telu je naravno – koža, kosa i nokti! Prema tome, nemojte da dozvolite da izgledate kao suva šljiva, već navalite na vodu. Povećajte njen unos, i vaš ten će da zablista i deluje hidrirarno (što će i biti).

  1. Hidratantna krema

Kada se iskombinuju hidratantna krema i povećan unos vode, vašoj koži neće biti potrebni hajlajteri. Ona će prirodno dobiti „strobing“ efekat i sijaće se baš gde treba, koliko treba. Hidratantna krema će koži dati vlažnos spolja, dok unos vode to radi iznutra. Obe akcije – pun pogodak!

  1. Redovno umivajte lice blagim sredstvom

Pošto ste odlučili da ne nosite šminku, makeup skidač vam neće biti potreban. Međutim, to nikako ne znači da vašoj koži ne treba da priuštite detaljno čišćenje. Svako veče pre spavanja, umijte lice sa blagim sredtvom za umivanje kako biste otklonili prljavštinu koja se na njoj zadržala tokom dana.

  1. Ne zaboravite tonik!

Uglavnom u nekoj dnevnoj rutini održavanja kože lica zaboravimo tonik. Ne želite da koristite pudere? Onda ne propustite ovaj korak! Tonik će, osim što osvežava kožu, istu i zategnuti pa će itekako doprineti izgledu vašeg prirodnog tena.

  1. Piling

Tokom leta malo je šta važnije u pravilnoj nezi kože od pilinga i hidratacije. Plašite se da ćete pilingog otkloniti onaj preplanuli ten koji ste teško dobili? Pa i ne baš... Pilingom se uklanjaju površinske mrtve ćelije, koža postaje glatka i čista. Pravilnom hidratacijom nakon pilinga, koža ostaje blistava!

  1. Krema za sunčanje

Retko šta može da vas izbaci iz takta kao izgorela koža koja počinje da se guli i peruta. I ne samo to, već sitne borice koje nastaju usled dejstva sunčevih zraka. Ne dozvolite bilo kakvo oštećenje na vašoj koži i mažite je redovno. Samo tako možete sačuvati lep ten.

 

Mislite li da je previše saveta za negu kože? Nije baš... Šta vam je potrebno više tokom leta od savršenog čistog i lepog tena na koji ne morate nanositi korektore, pudere, bronzere? Kada imate ovakav ten, sve što trebate jeste da eventualno stavite malo maskare, sjaj na usne i spremne ste za letnju avanturu. Osim toga, na plaži je sve razotkriveno, i nemojte štedeti trud i vreme da imate blistavu kožuOstavite komentar

Verifikacija